Storpolitikk i bestestua

STJØRDAL: I bestestua til eidsvollsmannen Petter Ertzgaard satt statsministeren, tre statsråder, sametingspresidenten og andre politikere, og kunne knapt annet enn å enes.

Saken oppdateres.

- Det er umulig å få til annet enn god stemning når man møtes her på gården, sa næringsminister Børge Brende til Adresseavisen, og burde vite det bedre enn de andre. For Brende har vært her på Ersgard i Stjørdal før og holdt pressekonferanse, og visste akkurat hvor intimt det ville bli i bestestua som ser akkurat ut som den gang forlengst salige Petter Ertzgaard satt her som bygdas fremste mann.

I går var landets fremste menn her på Ersgard - sammen med noen av landets fremste kvinner, og hadde det aldeles prima både som politikere og gjester, med hjemmebakte boller og sodd på husfrue Kjellrun Sakshaugs meny for dagen.

Fra det berømte eidsvollbildet på østveggen skuet gamle Ertzgaard ned på gårdens gilde gjester, og syntes antagelig at landet må ha kommet langt på de 190 årene. For her pratet de om Norges muligheter som en av verdens to ledende eksportører innenfor leverandørindustrien til oljeselskapene, om Norge som verdens tredje største eksportør av både olje og sjømat, om at både investeringer og produksjon i industrien øker vakkert, og at ledigheten er på vei ned.

Ikke alt perfekt

På Ersgard var det riktignok også rapporter fra de fire nordligste fylkene om at fiskeriene og landbruket stanger mot flere problemer enn utfordringer, så alt er ennå ikke perfekt i kongeriket.



Men da Kjellrun kom med sodd på bordet, var alt perfekt - i det minste akkurat da og akkurat der. Fjernt fra kjas og mas fikk topp-politikerne ei vakker stund for seg selv. Og fra statsministeren sjøl fikk vertskap Bjørn og Kjellrun høre at han knapt hadde opplevd likere møteplass.

Det var iallfall nesten det han sa.



Både statsminister Bondevik og statsråd Brende hadde det storartet i bestestua til eidsvollsmannen Petter Ertzgaard, som beskuet sine gjester fra det berømte bildemotivet på veggen.
På forsiden nå