Lange speiderliv

- En gang speider, alltid speider, sier 92 år gamle Kaare Amdam. Tirsdag hadde han besøk av speiderguttene som har holdt sammen siden 1950-tallet.
I Kaare Amdams hjem på Tyholt sitter åtte livlige speidere mellom 52 og 92 år og mimrer om speidertiden. Herrene er samlet til nok et møte i foreningen Kaar(e)kaillan. Første møte med Amdam fikk de da de var tenåringer og ferske speidere i 3. Strinda Speidergruppe, der Amdam var leder. Siden har de holdt sammen. For 31 år siden stiftet speiderne foreningen Kaar(e)kaillan, oppkalt etter Amdam, som alltid har vært en ildsjel i speiderlivet. For 60 år siden hadde han til og med sin egen speiderspalte i Adresseavisen.

- Jeg var redaktør for spalten i 12 år, og hadde til og med et eget kontor i avislokalene. Skrivemaskin fikk jeg også bruke når jeg ville. Men nå er det dessverre lite speiderstoff å finne, sier han fornøyd fra lenestolen.

Mye moro

I 31 år har medlemmene i Kaar(e)kaillan hatt møter to ganger årlig. Og møtene består stort sett av mimring. På spørsmål om hva mer som skjer, ser kaillene på hverandre før de bryter ut i latter.