Ørland kjøper flyselskap

5000 ørlendinger blir eiere av flyselskapet Air Norway.

Saken oppdateres.

Ørland kommune skrev i går avtale om å gå inn med en million kroner i selskapet. Air Norway trenger to nye passasjerer pr. rute for å gå i balanse.

Flyselskapet Air Norway har hele tiden tapt penger etter at det startet opp for to år siden. Men det har likevel holdt ut lenger enn de fleste andre som har prøvd seg på flyforbindelsen mellom Ørland og Oslo. I forrige uke vedtok Ørland kommunestyret å gjøre et siste forsøk på å berge den viktige flyforbindelsen ved å gå inn på eiersiden. Men én million kroner er mye penger for en fattig kommune som Ørland, og ordfører Hallgeir Grøntvedt innrømmer også at dette er en risikofylt investering.

- Ja, det er det, men flyforbindelsen er også en svært viktig strategisk satsing for Ørland. Det er litt spesielt å være eier av et flyselskap, men litt godt også, sier ordføreren.

Sammen med flyoperatøren, det danske selskapet North Flying, skal de to eie hver sin halvpart. Den gamle eieren, Sven Rosenvinge, trekker seg etter hvert fra selskapet og hovedkontoret flyttes til Ørland. Nå håper Grøntvedt at flere grep skal sørge for at flyselskapet også blir lønnsom butikk.

- Vi har opplevd at folk i området fortsatt ikke kjenner til tilbudet. Vi skal derfor gå betydelig sterkere ut og markedsføre den daglige flyforbindelsen. Samtidig vil vi forsøke å få danske turister til å besøke Ørland.

Flyet fra Ørland går nemlig ukentlige turer til Aalborg med trøndere, men i liten grad med dansker den andre veien. Det tror den danske sjefen John Jensen i North Flying det er godt håp om å endre på.

- Det er allerede mange dansker som reiser til Norge på jobb og ferie, men relativt få som drar hit på fiske og jakt. Jeg tror Ørland kan tilby en god pakke på dette.

Jensen håper også at prisene på sikt kan reduseres. Det forutsetter bedre belegg og to turer daglig fra Ørland. Fortsatt mangler to personer per rute for at flyet skal gå i balanse. Begge de nye eierne har imidlertid stor tro på at det utradisjonelle samarbeidet kan lykkes.

 
        
            (Foto: DAN ÅGREN)

  Foto: DAN ÅGREN

På forsiden nå