Vil ha folkeaksjon mot hasj

VERDAL: Bondeviks rådgiver Ninni Stoltenberg vil legalisere hasj. - Det er skremmende tanker, sier Åse Hynne, leder i Folkeaksjonen mot rus og kriminalitet.

Saken oppdateres.

Førstkommende tirsdag skal Åse Hynne (bildet) og lensmann Geir Ove Heir møte statsminister Kjell Magne Bondevik og justisminister Odd Einar Dørum, og der vil hun si klart fra hva hun mener om den saken.

Folkeaksjonen, som ble startet i Verdal i vinter, og som medførte 6000 underskrifter på et opprop mot rus og kriminalitet, er nå på vei til å spre seg utover hele landet.

- Jeg ser faresignalene og nå er det på tide vi vokser, sier Hynne.

Advarer Bondevik

Ninni Stoltenberg, Ap-leder Jens Stoltenbergs søster, ga rusmisbruk et kjent ansikt da hun sto frem på TV høsten 2001 og fortalte den dramatiske historien om hvordan hun selv ble sprøytenarkoman. Nå har hun sagt ja til å delta i en ekspertgruppe som skal gi råd til regjeringen i narkotikaspørsmål.Åse Hynne reagerer med vantro på at Ninni Stoltenberg vil legalisere hasj som et første skritt på veien til en bedre narkotikapolitikk, og at hun med disse meningene skal sitte som rågiver for selveste statsministeren.

- Vi vil presentere folkeaksjonen for statsministeren og justisministeren, og samtidig advare mot legalisering av hasj. Kampen mot narkotika er slettes ikke tapt. Se bare på det som skjedde i Verdal. Når 6000 mennesker skriver under på et opprop mot rus og kriminalitet viser det at folk bryr seg og vil kjempe. Vi skal vinne kampen mot narkotika, sier Hynne.

Bedre i Verdal

Og det er noe på gang i Verdal. Etter at politiet satte inn store ressurser på å knekke narkotikaomsetningen i bygda, og folkeaksjonen mot rus og kriminalitet ble etablert, har narkokriminaliteten gått ned. Det bekrefter lensmannen. Det skal dessuten ha blitt mye vanskeligere å få tak i varene, og misbrukerne skal i dag være nødt til å dra til Trondheim for å kjøpe stoff.Aase Hynne. 

Aase Hynne. 

På forsiden nå