- Jeg mistet en grense

Saken oppdateres.

Det var den kjente eks-advokaten som selv klaget inn psykiateren sin til helsemyndighetene. Trondheimsmannen mente medisinbruken hadde påvirket ham svært negativt.

Saken mot kjendispsykiateren ble offentlig kjent i forbindelse med at en tidligere trondheimsadvokat i mai sto tiltalt for underslag av klientmidler. Han forklarte i retten at problemene startet da han i etterkant av en alvorlig bilulykke med familien på midten av 1990-tallet utviklet angst og depresjon. Eksadvokaten hevdet at han derfor fra 1996 fikk skrevet ut de avhengighetsskapende midlene Valium og Vival fra Michael Setsaas. Året etter begynte økonomien å svikte, og advokaten begynte å underslå penger fra klientkontiene.

Den tidligere velrenommerte juristen, som nå ikke kan drive som advokat, koblet sin manglende vurderingsevne til tablettene som han var blitt

Fordi han mente psykiateren burde ha stanset forskrivningen av medisinene, valgte han å klage Setsaas inn til Fylkeslegen i desember 2004. Fylkeslegens konklusjon ble i retten gjort til et poeng av eks-advokaten og hans forsvarer.

Fylkeslegen fant at forskrivningen kan ha skadet mannens helse betydelig og at den kjente psykiateren har begått klare lovbrudd. Den tidligere advokaten var i går ikke tilgjengelig for å kommentere avgjørelsen fra Helsetilsynet.

På forsiden nå