Gåte hedrer fredsprisvinneren

Klokken 14.00 i dag mottar Zinasu fra Zimbabwe Studentenes Fredspris. Gunnhild og Gjermund fra Gåte åpner seremonien.

Saken oppdateres.

Det var ingen selvfølge at de tre representantene fra studentorganisjonen Zinasu kunne reise til Trondheim, men torsdag er de på plass på Samfundet for å motta Studentenes Fredspris. Zinasu får prisen på grunn av sin kamp som mot Robert Mugabes undertrykkende regime.

Mange kjente fjes vil være på plass for å hedre fredsprisvinnerne. To av bandmedlemmene fra Gåte, Gunnhild Sundli og Gjermund Landrø, åpner seremonien, mens Erik Solheim er konferansier. Også Thomas Dybdahl spiller under utdelingen.

Det blir ellers et tett program for fredsprisvinnerne og de som ønsker å hedre dem. Klokken 16.30 møtes representantene fra Zinasu tidligere Nobel fredspris-vinner Jose Ramos Horta. På et temamøte klokken 19.00 kan interesserte få vite mer om Zinasu og Zimbabwe.

Kloken 21.00 blir det fakkeltog fra Torget til Studentersamfundet under mottoet «studenter for fred» og så avsluttes kvelden med fredspriskonsert i Storsalen klokken 22.00.

Thomas Dybdahl spiller også Foto: KIM NYGÅRD 

Thomas Dybdahl spiller også Foto: KIM NYGÅRD 

Gunnhild Sundli fra Gåte åpner seremonien sammen med bandkompis Gjermund Landrø. Foto: MAGNUS KNUTSEN BJØRKE 

Gunnhild Sundli fra Gåte åpner seremonien sammen med bandkompis Gjermund Landrø. Foto: MAGNUS KNUTSEN BJØRKE 

Presidenten i Zinasu, Nkululeko  Sibanda, ble torturert av zimbabwisk politi i fjorten dager. I dag mottar han Studentenes Fredspris. Foto: HÅVARD KALLESTAD 

Presidenten i Zinasu, Nkululeko Sibanda, ble torturert av zimbabwisk politi i fjorten dager. I dag mottar han Studentenes Fredspris. Foto: HÅVARD KALLESTAD 

På forsiden nå