Stjørdalsordfører trekker seg

Johan Arnt Elverum (Sp) slutter som ordfører i Stjørdal etter 14 år i stillingen, på grunn av helsetilstanden. Ivar Vigdenes blir ny ordfører.

Trekker seg: Johan Arnt Elverum har blitt 75 år og har sittet 14 år som ordfører i Stjørdal. Nå trekker han seg fra alle verv.  

Saken oppdateres.

I dag kom beskjeden fra Johan Arnt Elverum (75) at han har levert søknad om fritak fra alle sine folkevalgte verv i Stjørdal kommune.

Elverum skriver i en pressemelding at han gjerne skulle fortsatt ut den kommunestyreperioden vi er inne i nå, men når han trekker seg er det på grunn av helsetilstanden.

- Når jeg føler meg tvunget til å søke om fritak fra vervet så skyldes dette en helsetilstand som har utviklet seg i takt med alderen, og da særlig i det siste. Av personlige årsaker ser jeg det derfor som mest tjenlig både for meg selv og Stjørdal kommune at jeg blir fritatt fra mine forpliktelser, skriver Elverum.

Beskjeden kommer overraskende. Etter at han ble sykmeldt sist uke sa den profilerte senterpartipolitikeren til lokalavisen Stjørdalens-Blad at han kom tilbake etter sykmeldingsperioden.

75 år gamle Elverum er en av Trøndelags og landets eldste ordførere. Det har så langt ikke lyktes å nå Elverum på telefon.

Vigdenes ny ordfører

De borgerlige partiene i Stjørdal skriver i en felles pressemelding at Ivar Vigdenes (29), nylig avgått politisk rådgiver for oljeminister Ola Borten Moe, blir ny ordfører. Vigdenes har sittet i kommunestyret siden 2003, men har hatt permisjon siden 2010.

Vigdenes blir valgt som et resultat av samarbeidsavtalen mellom de borgerlige partiene som har flertall i kommunestyret. Før kommunevalget i 2011 ble de borgerlige fellespartiene enige om at Senterpartiet skal ha ordføreren.

Ivar Vigdenes vil bli valgt i siste kommunestyremøte før ferien 20. juni.


Elverum hedres

Senterpartiet i Stjørdal ved Hans Skjervold, leder for Skatval senterparti ønsker nå at Elverum hedres for sine lange innsats.

-Vi vil anbefale sentralstyret om å gi Elverum partiets øverste hedersbemerkning, såmannen, for sin iherdige og margeårige innsats, skriver Skjervold i en pressemelding.

Ola Borten Moes gamle rådgiver Ivar Vigdenes (t.h) tar trolig over Johan Arnt Elverums (t.v) ordførerkjede. 

Ola Borten Moes gamle rådgiver Ivar Vigdenes (t.h) tar trolig over Johan Arnt Elverums (t.v) ordførerkjede. 

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå