Master Solutions melder oppbud

Verdals-selskapet som bygde stillaset til brua som kollapset 8. mai, er konkurs. Konkursen rammer 92 ansatte i Master Solutions og bemanningsselskapet Master Timrå.

Daglig leder Levin Sverre Nestvold i Master Solutions opplyser at selskapet melder oppbud. 

Saken oppdateres.

Økonomien var anstrengt før ulykken der to personer mistet livet. Med tapet av Kjell Magnar Olsen i brukollapsen mistet Master Solutions en avgjørende ressurs, heter det i en pressemelding.

Når selskapene ikke lenger var i stand til å ivareta sine økonomiske forpliktelser, måtte styret gå til skifteretten, uttaler Levin Sverre Nestvold, daglig leder i begge selskapene.

Siktet av politiet

Master Solutions er den eneste parten som er siktet av politiet i etterkant av ulykken.

LES OGSÅ: Stillas-firma siktes etter brukollaps

Ifølge Nestvold vil ansatte, uavhengig av konkursen, stille opp for å bistå Arbeidstilsynet, politiet og andre myndigheter for å komme til bunns i årsaken til ulykken.

Underskudd i fjor

2012-tallene viste et underskudd på 1,3 millioner kroner i Master Timrå, etter en omsetning på 39,5 millioner. I Master Solutions var omsetningen i fjor på 72,2 millioner kroner. med et underskudd før skatt på 0,6 millioner. Ifølge Nestvold er samlet underskudd så langt i år på to millioner kroner i de to bedriftene.

LES OGSÅ: Stillas-firma mener teleløsning kan være årsaken

LES OGSÅ: Kollapsen kom i plutselig

LES KOMMENTAREN: Svikt i flere ledd

To prosjekter i Trondheim

Master Solutions er involvert i to uferdige prosjekter i Trondheim, brua ved City Syd, over John Aaes vei, og i forbindelse med forstøtningsmurer i det nye Rotvollkrysset.

 Bostyrer vil ta stilling til hva som skal skje med de pågående prosjektene og de ansatte i de to konkursrammede selskapene.

På forsiden nå