LO ser alvorlig på Byrkjeflot-saken

LO sentralt sier i en pressemelding at de ser alvorlig på at LO-leder i Trondheim, Arne Byrkjeflot, inngikk et forhold til en ung, kvinnelig tillitsvalgt.

LO sentralt sier at de ser alvorlig på at LO-leder i Trondheim, Arne Byrkjeflot, inngikk et forhold til en ung, kvinnelig tillitsvalgt. 

Saken oppdateres.

Adresseavisen skrev i dag at Rødt-styret i Trondheim onsdag kveld gikk i protest, etter at Rødt sentralt ikke ønsket å behandle Byrkjeflot-saken som en disiplinærsak.

Den svært vanskelige og betente saken har ført til at partiet Rødt i Trondheim er i oppløsning, og i går kom partiet sentralt med en redegjørelse om saken.

– Dårlig dømmekraft

Der het det blant annet at «Ledelsen har kritisert Arne Byrkjeflot for å ha utvist dårlig dømmekraft, og vi fikk også Byrkjeflot ut av politiske verv og partipolitiske sammenhenger der de to medlemmene kunne møtes».

De understreket også at unge, kvinnelige partimedlemmer skal ivaretas godt i Rødt, og at partiet ikke godtar at eldre partimedlemmer står i veien for dette.

Rødt-leder Arne Byrkjeflot tok etter et styrevedtak i fjor permisjon fra sitt verv i bystyret på grunn av denne saken, men han har fortsatt i sin posisjon som LO-leder.

– Alvorlige forhold

Nå skal imidlertid LO vurdere hvordan saken skal behandles videre.

I en pressemelding skriver de: «LO ser alvorlig på de forhold som omtales i Adresseavisen i dag, og registrer at partiet Rødt ser på dette som et tillitsbrudd. LO vurderer nå hvordan saken skal behandles videre».

De opplyser at LO sentralt ble kjent med saken i sommer gjennom LOs distriktssekretær, i forbindelse med prosessen i partiet Rødt.

LO sentralt viser til at saken nå må følges opp på distriktskontoret i Trondheim, men at dette skal skje med nødvendig bistand fra LO sentralt, blant annet juridisk.

Det har vært avholdt møter med Byrkjeflot og hans advokat i den hensikt å klarlegge saken.

Adresseavisen har tidligere i dag vært i kontakt med Arne Byrkjeflot, og han sier at han ikke ønsker å kommentere noen sider ved denne saken.

På forsiden nå