Gutter stjal båt og bil

Politiet fanget sent i går kveld to fjorten år gamle gutter på vill bilflukt på Hitra.

Saken oppdateres.

De to guttene hadde vært på rømmen i over seks timer da politiet omsider klarte å stanse dem.

- Det er uklart om de vil bli avhørt, ettersom de er under den kriminelle lavalder, sier Morten Stene i Sør-Trøndelag politidistrikt.

Barnevernsguttene var på hyttetur på Melandsjø i Hitra sammen med ansatte ved Våre Hjem AS barne- og ungdomshjem i Trondheim da de bestemte seg for å stikke. De ansatte i barnevernsinstitusjonen klarte ikke å hindre dem i å stjele en båt. Men guttene klarte ikke å ta seg vekk med båten. Derfor hoppet de på land igjen.

Overfalt voksen

- Mens den ene av våre ansatte gjorde opp med båteieren, overfalt de to guttene den andre ansatte og stjal bilnøklene og stakk med bilen, forteller faglig leder Sturla Kjørsvik i Våre Hjem AS barne- og ungdomshjem. Da var to menn fra institusjonen underveis fra Trondheim for å forsterke oppsynet med fjortenåringene.Mens de ansatte var på vei til Hitra, kjørte guttene til fastlandet.

- Guttene passerte bomstasjonen i en forrykende hastighet. Der stanset alle spor, sier Stene.

Fluktbilen ble funnet igjen på Mjønes ved Åstfjorden i Snillfjord. Den hadde fått seg en smell da den passerte bomstasjonen.

Politiet og Våre Hjem-ansatte begynte å lete etter guttene i området. Men fjortenåringene hadde alt stjålet en ny bil. Denne tok de seg inn til Trondheim med.

Snart kunne ansatte på institusjonens avdeling på Selsbakk fortelle at de hadde kommet dit. Guttene var imidlertid ikke innstilt på noen forsonende hjemkomst.

- De to fjortenåringene raserte kontorene på institusjonen før de stakk av igjen, forteller Stene.

Denne gangen var en rutebuss fluktmidlet. Vitner fikk imidlertid varslet politiet, som stanset bussen og arresterte guttene kort tid senere.

Sent i går kveld ble de to guttene overlevert til Våre Hjem AS barne- og ungdomshjem igjen.

På forsiden nå