Star Wars-kunstner i Namsskogan Familiepark

Illustratør, designer og konseptkunstner Stian Dahlslett fra Namsos drømmer om en vikingfilm i «Ringenes Herre»-format, innspilt i Norge.

Illustrations by Stian Dahlslett

Saken oppdateres.

Nå er han aktuell som Bamsestipendiat og stiller ut sine arbeider i Namsskogan Familiepark.

–Dette er en kjempefin mulighet for meg. Det blir 40 ulike bilder i ulikt format, store og små, med ulike figurer inspirert av norske folkeeventyr. Hvert motiv er trykt opp i et begrenset opplag og er til salgs, sier Stian Dahlslett.

Fra Star Wars til Funcom

Bosatt i Namsos og Berlin leker han med de store gutta innen spill- og filmbransjen. Som medarbeider i Lucasfilm Ltd var han med på konseptutvikling av kostymer og rollefigurer i filmen «Star Wars Episode III: Sithene tar hevn», og fra 2004 til 2011 var han ansatt som art director hos Funcom, selskapet bak dataspillene «Age of Conan», «The Secret World» og «Anarchy Online».

En «Ringenes Herre» i Norge

Han tenker store tanker når vi spør ham om den ultimate filmen han kunne tenkt seg å være med på å skape.

–De fleste andre land har skjønt verdien av å etablere locations for større filmer. Til og med Island har det. Naturen og landskapet på New Zealand er dessuten mye likt det vi har i Norge. Derfor kunne «Ringenes Herre» like godt ha blitt innspilt her på berget.

Konseptkunstneren drømmer om å være med på å skape en vikingfilm med norsk landskap som omrisse.

–Dersom man legger forholdene til rette, kan det godt skje at en stor vikingfilm kan bli tatt opp i Norge. Bare tanken på at vikingene reiste så vanvittig langt trigger meg. Det kan bli store kontraster fra Middelhavet til snøstorm langt oppi nord. Det kan bli noen utrolige reiseskildringer.

En internasjonalt storfilm med vikinger, ala Ringenes Herre, bør bli laget i Norge, mener konseptkunstner Stian Dahlslett. 
        
            (Foto: Bjorn Tore Ness)

En internasjonalt storfilm med vikinger, ala Ringenes Herre, bør bli laget i Norge, mener konseptkunstner Stian Dahlslett.  Foto: Bjorn Tore Ness

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå