- Dårlig mat er omsorgssvikt

- Det er bedre å ikke gi mat enn å gi posemat. Det er skadelig, sier ernæringsfysiolog Margit Vea.

Saken oppdateres.

- Tomatsuppe på pose gir ikke næring, det er ikke mat. Den inneholder masse sukker, salt, farge og tilsetningsstoffer. Da er det bedre å smøre noen skiver med godt pålegg. Dessuten kan det går like fort å lage mat fra bunnen som å ty til halvfabrikata. Det har med innstilling og kunnskap å gjøre. Folk trenger tips om kjapp, sunn mat, som ikke trenger lang tilberedningstid, sier ernæringsfysiolog Margit Vea.

Er dårlig mat omsorgssvikt? Si din mening i kommentarfeltet under artikkelen!

- God mat er omsorg

Å bruke tid på matlaging er for lite verdsatt, mener Vea, som ikke har problemer med å gi foreldre dårlig samvittighet.

- Barn har rett til god mat. God mat er god omsorg. Dårlig mat er omsorgssvikt. Vi står ikke og ser på at unger blir mobbet, men det er akseptert å se på at de hiver i seg søppelmat, som gjør dem syke og ødelegger framtiden deres, sier Vea.Vit hva barnet spiser- I reklamen for barnemat hører man stadig ting som «vet du at barnet ditt trenger jod?». Men det trenger du ikke vite. Gir du barna vanlig kost får de det i seg, sier Margit Vea.

- Når du lager det selv, vet du hva barnet får. Når du kjøper mat på glass, vet du ikke alltid det. Jeg ringte for eksempel en barnematprodusent for å spørre hva slags vegetabilske oljer de brukte i et gitt produkt. Informasjonsavdelingen deres kunne først ikke svare, men etter en del mas fra min side, kom det fram at halvparten var palmeolje. Det er jo ikke sunt, verken for voksne eller barn, sier Vea

 
 
På forsiden nå