Sjokolade forlenger livet

Mørk sjokolade virker slankende og forlenger livet.

Saken oppdateres.

Stearinsyren i den mørke sjokoladen gjør fordøyelsen langvarig. Den utsetter sulten, i tillegg gir sjokoladen fastere former.

Forskeren bak dette glade vannvidd heter Arne Astrup. Han er dansk professor og institutleder ved institut for Human Ernæring i København.

En forkledd grønnsak

I danske Weekenavisen skriver han:

- Jeg var selv skeptisk da de første videnskapelige undersøkelsene hevdet at sjokoladespisere lever lengre. Men nå velter det inne med solide studier som alle viser at sjokolade kan være veldig sunt. Sjokolade er nærmest en forkledd grønnsak.

Ifølge forskeren består kakaosmør av av to typer fett. Et av dem er stearinsyre, som skal være svært sunn for hjerte.

Får metthetsfølelse

Stearinsyre, som vi kjenner fra stearinlys, er hardt og fast. Og i motsetning til den bløte fløtesjokoladen ser det ut til at mørk sjokolade metter godt.

Det er fordi sjokoladen ligger tungt og lenge i magesekken, som derfor sender signaler til hjernen om at du er mett og at du ikke skal innta flere kalorier på en stund.

Men lykken ender ikke der:

Det er også mulig at det er stoffer i sjokoladen som øker forbrenningen. Et regelmessig inntak av mørk sjokolade i moderate mengder senker blodtrykket, nedsetter risikoen for blodpropp og type 2 diabetes og forlenger dermed livet.

Bedre sex-lyst

Astrup skriver også i sitt innlegg at sjokoladespisende kvinner har mer sex-lyst og har et mer aktivt sexliv enn kvinner som dropper sjokolade.

Et lite apropos til slutt:

Forskeren understreker at alt fett er fetende. Men fordi den dryge, mørke sjokoladen er mettende så lenge, hemmer den trangen itl å spise for mye.

På forsiden nå