Torsdag i forrige uke oppdaget betjeningen i Retro-butikken i Carl Johans gate at dyre dunjakker var borte. Klærne – fire Canada Goose jakker og en vest – hadde en samlet verdi på rundt 38 000 kroner.

Tyveriet skal ha foregått ved at personene rev av merkelapper på jakkene og puttet de i en medbrakt pose.

- Vi oppdaget at jakkene var borte fra butikken og gikk da igjennom opptakene til overvåkningskameraene vi har i butikken. Der så vi unge gutter som tok med seg klærne, sier daglig leder hos Retro, Jørgen Sagmo.

Dyre jakker. Canada Goose-jakker for 38 000 kroner ble stjålet fra klesbutikken Retro i Carl Johans gate der Jørgen Sagmo er daglig leder.

Gjenkjent på videoopptak

Butikken har både alarm på klærne og kameraovervåkning.

Etter at videoopptak ble oversendt politiet fant de ut at det var folk som var kjent for etaten fra før. En av personene har i avhør hos politiet erkjent å stå bak tyveriet.

Les også: Da vaskehjelpen fant kodebrikken, støvsugde hun også bankkontoen

- Vi har ikke fått tak alle som var med på tyveriet ennå. Heller ikke alle jakkene er kommet til rette, sier Geir Langås ved krimvakta hos politiet i Trøndelag.

- Hva skulle de gjøre med jakkene?

- Personen som har erkjent sier han skulle gi jakken til en kompis, sier Langås.

Les også: Mistenker falske leger for tyveri fra eldre i Trondheim

- Anmelder alt

- Ofte er det lettere å oppdage tyveri i etterkant.Vi anmelder alt. I denne saken har politiet gjort en kjempejobb, og tatt det på alvor, sier Sagmo.

Han sier det stadig vekk er noen som prøver å ta med seg klær uten å betale for dem.

- Vår erfaring er at det er forskjellige folk som stjeler. Noen skal ha det til eget bruk, mens andre stjeler for å selge varene videre, sier Sagmo.

Les også: Ranere skal ha fått med seg i underkant av 20 000 kroner