- Dette var graverende og stygt, sier Steinar Myhr som er drifts- og kontrollsjef i Trondheim parkering når Adresseavisen viser han bildet øverst i denne artikkelen.

- Hva er problemet?

- Bussen sperrer trafikken for fotgjengere i krysset. Vi ber barna våre gå på fortauet, men hvis det begynner å stå busser der blir det ikke så lett for barna å finne frem, sier Myhr.

Les også: Sjekk det nye våpenet mot parkeringssyndere

Ville ha fått bot

Dersom en av Trondheim parkerings trafikkbetjenter hadde sett bussen ville det ha blitt skrevet ut en bot, forsikrer Myhr.

- Vi ville ha ilagt bot, og vi ville ikke forlatt åstedet før bussen var flyttet.

foto
Ikke imponert: Drifts- og kontrollsjef i Trondheim Parkering, Steinar Myhr. Foto: Terje Svaan

Les også: Betalte for parkering, men fikk bot i tillegg

- Det finnes alternativer

Det er et hotell rett ved der bussen sto. Men selv dersom bussen kun skulle plukke opp eller slippe av hotellgjester i full fart, er ikke det ikke OK å kjøre opp på fortauet på denne måten, ifølge Myhr.

- Dette er helt uakseptabelt. Hvis han bare skulle plukke opp noen i full fart kunne han ha stoppet på bussholdeplassen rett ved, men her er det antakelig snakk om en hel buss som skulle fylles opp med passasjerer fra hotellet.

- Hvor skulle bussen heller ha stått?

- Det finnes flere alternativer. Bussen kunne enten ha stått i «parkering forbudt»-lomma ved krysset Kongens gate/St. Olavs gate, i Repslagerveita ved Byscenen eller den kunne ha stått øverst i Munkegata, mot Torget, i gateløpet etter Stiftsgården, sier Myhr.

foto
STO PÅ FORTAUET: Trondheim Parkering reagerer på at denne bussen hadde kjørt opp på fortauet torsdag morgen. Foto: Martin Andersen

Taxi, buss, tog eller privatbil: Slik reiser du billigst tur/retur Værnes i sommer

Vil ta kontakt med hotellet

Myhr vil nå ta kontakt med det aktuelle hotellet.

- Her har det ikke vært god nok dialog mellom hotellet og Trondheim parkering. Vi vil nå ta kontakt for å gi veiledning rundt hvor busser kan parkere.

Om noen år kan det gå mye raskere å kjøre E6 i Trøndelg: Se en stor grafikk over motorveiutbygginga i Trøndelag her!

Forventer bussen forholder seg til loven

Hotelldirektør ved Quality Hotel Augustin, Øyvind Askeland, opplyser at de ikke har kontroll over hvilke busselskap som velges for å frakte hotellets gjester.

- Vi driver ikke med parkering, og involverer oss ikke i det, sier Askeland.

- Er det vanlig at busser stiller seg opp på fortauet utenfor hotellet deres?

- Nei, det er ikke vanlig. Men her er det er kommunal grunn, og vi råder ikke over den. Vi forventer at busser forholder seg til loven, sier Askeland.

Han legger imidlertid til:

- Det er gjerne eldre folk som reiser på disse bussturene, og det er ikke så praktisk at de må trille kofferten sin fra Leütenhaven. Dette vil bli lettere når Kongens gate åpner.

Adresseavisen vet ikke hvilket busselskap bussen tilhører, og har derfor ikke kunnet få noen kommentar fra sjåføren av bussen.

Følg Adresseavisen på  Facebook Instagram  og  Twitter.