- Jeg var på Rikshospitalet til kontroll i dag, og hadde tenkt å søke om å få lov til å føde i Trondheim, men da jeg hadde lest Adresseavisen ble jeg usikker. På St. Olavs må jeg jo passe på å føde før klokken åtte om kvelden.

Hofstad Helleland har termin i begynnelsen av juni. Hun mener kuttene som nå foreslås er fullstendig uholdbare.

- I min villeste fantasi kan jeg ikke tro at trønderstatsrådene Bjarne Håkon Hanssen og Trond Giske vil gå med på at helsetilbudet i Midt-Norge rammes så voldsomt. Hun mener dessuten de foreslåtte kuttene er overflødige, og mest sannsynlig ikke vil bli gjennomført.

- Skjevfordelingen mellom helseregionene vil bli rettet opp. I finanskomiteen har vi funnet penger til det. I revidert budsjett i juni vil det bli lagt 788 millioner på bordet.

Hofstad Helleland, som er lansert som en av kandidatene til å bli ny nestleder i Høyre, forventer at Hanssen og Giske kommer på banen.

- Det blir opp til dem å avgjøre om jeg skal føde et trønderbarn eller ikke. Det er helt utrolig at St. Olavs, og ikke minst vi kvinner som vil føde på St. Olavs, skal måtte leve i usikkerhet, sier hun.

foto
Foto: KRISTIN SVORTE
foto
- Det blir opp til dem å avgtjøre om jeg skal føde et trønderbarn eller ikke, sier Linda Cathrine Hofstad Helleand (H), som setter sin lit til trønderstatsrådene Hanssen og Giske. Foto: KRISTIN SVORTE