Avslutningsfesten for Laksfestivalen endte på høydramatisk vis for 20-åringen fra Overhalla, skriver Namdalsavisa.– Mens jeg sto ved inngangen til uteområdet på hotellet, så jeg en person stå og skubbe borti den andre dørvakta. Jeg gikk bort for å se om jeg kunne avverge situasjonen. Da jeg kom dit, skubbet den andre vakta bort personen. Det likte han ikke spesielt godt og havnet i brytekamp med vakta. – Så kom det til to andre personer som ville være med på brytekampen. Jeg forsøkte å hindre dem. Den ene holdt seg unna, men den andre slo seg vrang. Jeg tok tak i ham, løftet ham unna og la ham ned i bakken. Mens jeg holdt ham nede, med hodet mitt på brystkassa hans, fikk han inn et par slag mot bakhodet mitt. Så kom den andre personen og skulle dra meg unna. Han fikk inn et kraftig slag i neseregionen, sier Amund Sagmo til NA.

Amund Sagmo ble angrepet på jobb. Foto: privat

Slaget påførte ham brudd under kinnet og nesa – og mandag ettermiddag ble han operert for skadene på St. Olavs Hospital i Trondheim.

– Synd

– Jeg har fått operert inn titanium under øyet for å forhindre at det blir verre, sier Sagmo.De første undersøkelsene kan også tyde på at han er påført kraniebrudd. Men det har han ikke fått eksakt svar på ennå.– Hvordan oppleves det å bli angrepet mens du var på jobb?– Det er synd både for dem som leier meg inn og for meg som ble utsatt for det, svarer Sagmo, som ikke lar seg skremme fra å fortsette som dørvakt.– Så fort jeg får øyet i gang igjen, fortsetter jeg som dørvakt, fastslår overhallingen.Sagmo har vært dørvakt siden mai i fjor. Men aldri opplevd å bli utsatt for vold av denne typen tidligere.– Jeg har blitt drapstruet, og har fått en del andre trusler. Men aldri blitt påført sånne kraftige slag mot kroppen før, sier Sagmo, som har kraftig hevelse under venstre øye. Nesen ble rettet ut under operasjonen mandag.

Ber om hjelp fra vitner

Politiet ser svært alvorlig på voldsepisoden.– Dette er en veldig stygg sak. De hadde oppført seg sånn at vaktene nektet dem inngang. Det likte de ikke, og gikk løs på vaktene. Vaktene ble rett og slett angrepet av tre lokale menn i 30-årene. Den ene vakta ble skadet og ligger nå på sykehus med kraniebrudd og brukket nese. Når folk går løs på ei dørvakt, synes vi de har trådt over en terskel, sier lensmann Birger Håpnes.Tre lokale menn i 30-årene har status som mistenkt etter angrepet utafor Grong Hotell natt til søndag.Men statusen kan bli endret når etterforskninga skrider fram, fastslår lensmannen.– Vi har fått tak i noen vitner, men vi kan tenke oss flere som har vært vitne til det som skjedde. For det var mange folk i området da det skjedde. Det er ikke kameraovervåking i området, derfor er vi avhengig av at flere vitner tar kontakt med oss, sier lensmannen.– Hvis folk har sett hendelsen, men ennå ikke snakket med oss, vil vi gjerne at de tar kontakt, oppfordrer han. Håpnes ber folk ringe lensmannskontoret i Grong direkte eller henvende seg til Politiets operasjonssentral på Steinkjer.– Saken står høyt på prioriteringslista vår, for det er ille når en person blir påført kraniebrudd, sier Håpnes.– Er det et problem med vold i forbindelse med fester i Grong?– Før var Grong en gjenganger. Men nå har det vært stille i Grong i fem–seks år. Det har sammenheng med at gjengen som var mest aktiv, har begynt å bli voksen. Men en av dem som var med i helga, tilhørte dette miljøet. Vi håper ikke dette er starten på noe nytt, sier lensmannen.– Er noen av dem straffedømt for liknende forhold?– Ja, vi kjenner godt til dem, sier lensmannen.Den skadde dørvakta er avhørt. Men Håpnes sier at Sagmo vil bli avhørt igjen. Mandag kveld var planen at den andre dørvakta skulle gi sin versjon av hendelsesforløpet.

– Alvorlig

Ingvild Kaldahl, daglig leder Grong Hotell og leder for Laksfestivalen i Grong, ble vitne til voldsepisoden.– Det var fem minutter igjen av festivalen – så smalt det. Det er alvorlig det som har skjedd, og ei kjedelig avslutning på en kjempekveld, sier Kaldahl.Ifølge daglig leder var det 280 gjester til stede på avslutningsfesten for festivalen. Da festdeltakerne var på tur ut, oppsto tumultene.– Vi er alltid litt på alerten ved stenging. Natt til søndag kom det dessverre ut av kontroll. Det ble kaos, sier hun.– Jeg var like ved da bråket startet. Det var vanskelig for meg å få stoppet dem. De fikk inn slagene som førte til mer enn hodepine på dørvakta, fortsetter festivalsjefen, som håper flere vitner melder seg.– Det var 280 gjester på festen. Alle var på tur ut døra. Det var minst 50 vitner som så det som skjedde. – Hvordan oppleves det at dørvaktene på hotellet blir angrepet?– Veldig ubehagelig. Jeg blir lei meg og får dårlig samvittighet. Men all heder og ære til vaktene, de gjorde en kjempejobb. Det er leit at politiet var så langt unna. Men de kom så fort de kunne. Det er takket være oss på hotellet og gjester som bisto oss at det ordnet seg og situasjonen kom under kontroll.