Helge Lunde (71) fra Bergen er i Trondheim på bobilferie. Han har forsøkt å finne en parkeringsplass på bobilparkeringen ved Øya Stadion i to dager uten å lykkes. Parkeringen har bare 16 plasser, og man får ikke ha bilen stående mer enn 24 timer.

- Vi opplevde samme problem i fjor. Det er tydelig at det ikke er noen kontroll på hvilke bobiler som har stått her mer enn 24 timer. Dette må de gjøre noe med snarest, sier han.

Lunde forteller at han har sett mange bobilturister som kjører en runde, for så å komme tilbake igjen.

- Det er mange luringer her. Disse burde Trondheim parkering hatt bedre kontroll på, sier en frustrert Lunde.

Les også: Høysesong for farlig feriefenomen: Unngå disse situasjonene

Parkerte i Levanger

Han og kona har reist hele veien fra Bergen, og forteller at det kun er i Trondheim de har opplevd dette problemet.

- Ettersom vi ikke kunne parkere her, ble vi nødt til å kjøre til en annen bobilparkering på Rinnleiret i Levanger, sier han.

Han og kona ville oppleve Trondheim, og var derfor nødt til å kjøre fram og tilbake fra Levanger.

I Trondheim finnes det denne sommeren bare en parkeringsplass for bobiler. Forrige sommer var det også en parkering på Lade, men denne er stengt på grunn av gravingsarbeid.

Les også: Parkeringsplassene på Gardermoen er nesten fulle

Kontrollerer Øya Stadion

Øyvind Aasegg er fungerende driftsleder i Trondheim parkering. Han forteller at de kontrollerer hvilke bobiler som står parkert på parkeringsplassen ved Øya Stadion to til tre ganger i uka.

- Det hender at vi får telefoner fra bobilturister som forteller at de har sett bobiler stå på parkeringen lenger enn 24 timer. Men vi i Trondheim parkering er selv nødt til å registrere dette for å kunne gjøre noe, sier Aasegg.

Bobiler som står på samme parkeringsplass i mer enn ett døgn får en bot på 600 kroner. Står man lenger risikerer man å bli tauet bort.

Selv om parkeringsanlegget på Øya er den eneste for bobiler, kan bobilturister også parkere på parkeringsplasser langs veien i Trondheim sentrum. På kveldstid er dette gratis. I løpet av sommeren håper Trondheim parkering på å få åpnet et nytt parkeringsanlegg for bobiler ved Dora. Parkeringen er fortsatt under bygging og vil ha plass til 40 bobiler. Her vil bobilturistene være nødt til å betale.

foto
Ny parkering: Øyvind Aasegg i Trondheim parkering, forteller at det i august vil kommer et nytt parkeringsanlegg for bobiler ved Dora.

Lurer systemet

Aasegg forteller at det er et problem at bobiler som har stått på parkeringen kjører en runde, for så å komme tilbake igjen.

- I utgangspunktet skulle vi ha bøtelagt disse bilene, men det har vi dessverre ikke kapasitet til, sier han.

- Hva vil du si til Helge Lund som ikke fikk parkert?

- Jeg vil selvfølgelig beklage at han ikke fikk en ledig plass, men ønsker han velkommen tilbake neste sommer. Da kan han parkere på den nye bobilparkeringen ved Dora, sier Aasegg.

Rett etter at Adresseavisen møtte Helge Lunde, fant han en parkeringsplass på Øya Stadium.