Kirsti Leirtrø leder valgkomiteen som fredag jobber på spreng med å komme frem til en ny liste. Etter at Rune Olsø tidligere i uka trakk seg som lederkandidat til styret til Ap Trøndelag, må hele kabalen leges på nytt.

Les bakgrunn: Utbygger betalte to millioner for Ap-toppens bistand

Uaktuell på topp

Adresseavisen kjenner til at det pågår et arbeid for likevel å få Rune Olsø inn i styret. Leirtrø bekrefter at det har kommet innspill fra folk som ønsker Olsø på topp selv om han altså har trukket seg:

- Til dem har jeg sagt at det er helt uaktuelt å innstille han på topp når han selv har stilt sin plass som leder til disposisjon, sier Leirtrø.

Rune Olsø skriver i en sms: Jeg er ikke kandidat til noen plass i styret.

Benkeforslag

Ståle Vaag, nestleder i Sør-Trøndelag Ap inntil det velges nytt styre lørdag kveld, er i alle fall klar på at Olsø må være med videre.

- Jeg håper han kommer inn i styret. Det er for galt å miste en slik kapasitet som Rune Olsø, sier han.

- Vil du ta initiativ til at Olsø blir med videre?

- Hvis han ikke er på lista til valgkomiteen, kommer jeg til å spørre Rune om han er interessert i å sitte i det nye styret. Om det blir benkeforslag avhenger av hans svar, sier Vaag.

- Benkeforslag som leder eller i styret?

- Styret. Han har signalisert at han ikke ønsker å være leder, men har ikke sagt noe om at han ikke vil være i styret, sier han.

Les siste sak: Kommunen sjekker for mulig lovbrudd

Flere forslag

Selv har Vaag sagt seg villig til å være med videre, men ikke som leder.

- Men for å være ærlig ville det vært fint å sitte i styre sammen med Rune, sier Vaag.

- Er Olsø aktuell på en annen plass i styret, Leirtrø?

- Det har så langt ikke vært et tema. Nå har medlemmene i valgkomiteen gjort en god jobb i sine regioner, og kommunepartiene sender fortløpende inn forslag på kandidater og sammensetning av et nytt styre. Det begynner å utkrystallisere seg hvem som er aktuell i de sentrale rollene.  Jeg har tillit til den jobben som Olsø har gjort som leder for fylkeslaget det siste året. Han har lagt ned utrolig mye arbeid i å bygge lag og være støttende til kommunepartiene. Hva som har skjedd i Trondheim, regner jeg som en sak for Trondheim Ap, og tar ikke stilling til den, sier Leirtrø.

Avgjørelse i kveld

Hun leder valgkomiteen fordi Eva Kristin Hansens er sykmeldt.

- Jeg er kun opptatt av at den jobben skal gjøres på vegne av våre medlemmer, så demokratisk og åpen som mulig på den korte tiden vi har igjen, sier Leirtrø.

foto
Valgomiteens leder, Kirsti Leirtrø

Det er ventet at den nye innstillingen blir klar fredag kveld, men det er uklart når den blir offentliggjort.