Adresseavisen intervjuer sørtrønder-representant Eva Kristin Hansen idet meldingene tikker inn om at det flere timer lange møtet i KrFs landsstyre er over - og at partiet ikke har tillit til landets justisminister.

- For en uke siden, ville jeg aldri trodd at situasjonen kunne ende der vi er nå. Det er en helt unik situasjon, og nå er det opp til statsminister Erna Solberg å ordne opp i den. Det vanlige er jo at en statsråd trekker seg når vedkommende ikke har tillit, eller at statsministeren ber om at dette skjer. Å sette hele regjeringsprosjektet inn på at en statsråd ikke skal gå, er veldig spesielt. Dette er det mest spesielle jeg har vært med på i mine år på Stortinget. Morgendagen blir utrolig spennende, sier Hansen - og sikter til at Rødts forslag om mistillit til justisminister Sylvi Listhaug legges frem klokken ti i Stortinget.

- Stort dilemma

Etter KrFs vedtak i dag, er det nå et flertall som har varslet at de vil støtte mistillitsforslaget. Det er imidlertid ventet at statsminister Erna Solberg vil stille et såkalt kabinettspørsmål før dette, der regjeringen stiller seg bak Listhaug - og går av dersom mistillitsforslaget får flertall.

- Tror du KrF er beredt til å felle regjeringen Solberg på kabinettsspørsmål?

- Jeg tror det er mindre sannsynlig, for KrF vil det være vanskelig å felle regjeringen.

- Dersom det skjer, er Ap klare til å ta makten?

- Det er en veldig teoretisk situasjon. Ap har i dag ikke et parlamentarisk grunnlag i Stortinget, så jeg ser det som veldig lite sannsynlig at Ap vil ta makten.

LES KOMMENTAREN: Regjeringskrisa ingen egentlig ville ha

- KrF-ere i Trøndelag mener det nå er en mulighet for en regjering med Høyre, KrF og Venstre?

- Ut ifra det Frp har sagt, så kommer de ikke til å støtte en regjering de selv ikke er en del av. Det er det store dilemmaet nå: Det er vanskelig å finne et annet parlamentarisk grunnlag enn det vi har i dag, både i den ene og den andre retningen. KrF er i en vippeposisjon, og de har så langt gitt regjeringen parlamentarisk grunnlag gjennom budsjettsamarbeidet.

- Hvor lang tid kan det gå før man får en ny regjering dersom regjeringen blir felt?

- Partiene på Stortinget må sette i gang det arbeidet med en gang. Alle vil bidra til at landet får en regjering, men dette kan i så fall ende opp med å ta uker.