Hilde Undlien og Odd Reitan gifter seg i Trondheim lørdag 16. juni. Bryllupsfeiringen starter med en stor fest med mye underholdning for rundt 400 venner og slektninger på Clarion på Brattøra fredag kveld. Presseansvarlig i Reitangruppen, Berit Hvalryg, forteller at vielsen vil foregå i Nidarosdomen lørdag med rundt 900 inviterte gjester. Deretter blir det bryllupsmiddag med påfølgende festligheter for de 200 nærmeste under telt i hagen på Lade Gaard.

Etter vielsen i Nidarosdomen Lørdag blir det bryllupsfest på Lade Gaard for 200 gjester. Foto: Marianne Tønset

- Gjestelista speiler brudeparet godt. Dette er folk som betyr mye for Hilde og Odd privat og gjennom mange år i næringslivet, opplyser Hvalryg. Hun tilføyer at brudeparet sokner til Nidarosdomen, noe som gjorde at den ble et naturlig valg.

Skikkelig bryllup

- Jeg har jo ikke vært gift siden 90-tallet, og jeg hadde tenkt at hvis jeg noen gang skulle gifte meg igjen, så skulle det skje skikkelig. Jeg er trondhjemmer, og da finnes det ikke noe bedre sted enn i Nidarosdomen, sa Rema-gründeren til Adresseavisen da han ble intervjuet etter frieriet som skjedde i Marbella i Spania i slutten av juli i fjor.

900 gjester i Domen: Hilde Undlien og Odd Reitan gifter seg lørdag med vielse i Nidarosdomen og fest på Lade Gaard. Fredag er det vennefest på Clarion Brattøra.

Begge sønnene til Reitan, Ole Robert og Magnus, skal være forlovere i bryllupet.

Det har vært hektisk aktivitet på Lade Gaard de siste ukene for å gjøre alt klart til den store begivenheten. Et stort, hvitt telt er rigget opp mellom de to hovedbygningene, og det er pyntet rundt med blant annet hortensia og laurbærkranser.

Les også: Overtok farens hjemgård i Soknedal

Privat arrangement

Brudeparet har uttrykt at de ønsker seg et varmt og personlig bryllup, og velger derfor å holde det så privat som mulig. Samtidig har de forståelse for at det er en viss interesse rundt det at de gifter seg.

Selve vielsen i Nidarosdomen vil være lukket for andre enn de inviterte gjestene denne dagen. Etter det Adresseavisen erfarer har brudeparet valgt en nær og trøndersk profil på hele arrangementet, men med gjester fra både inn- og utland. Når det gjelder bespisningen skal de hovedsakelig ha valgt kokker de kjenner godt fra før, og lokale leverandører på det meste av maten.

De ønsker seg ingen andre gaver enn bidrag til kreftklinikken på St. Olavs hospital og det er opprettet en konto til dette formålet. Begge har hjerte for kreftsaken.

Ingen regndråper i brudesløret

Og det ser ut til at værgudene står brudeparet bi. Det ligger an til å bli 18 grader og oppholdsvær fredag, og 16 grader og oppholdsvær på lørdag, ifølge yr.no. Det blir med andre ord fint junivær både før, under og etter at Undlien og Reitan har sagt hvert sitt JA i Nidarosdomen.