Andreassen sier at hun har sett med økende bekymring på diskusjonen om hvem som skal bli varaordfører i Trondheim etter valget.

- Jeg anser De Grønnes Hilde Opoku som en favoritt. Det bekymrer meg. Hun ønsker å legge ned oljenæringen. Trondheim er Norges petroleumsteknologiske hovedstad. Og på Torvet i Trondheim har vi en trøndersk oljestolthet – selskapet Det norske oljeselskap. Det er i underkant av 300 arbeidsplasser bare der.

- Oljenæringen, eller Det norske, blir vel ikke lagt ned selv om Opoku skulle bli varaordfører?

- Nei. Men en varaordførers oppgave er å heie frem trøndersk næringsliv. I stedet vil du da få varaordfører som vil legge ned oljenæringen, som vil sette hindringer i veien for oppdrettsnæringen og som ikke vil gjennomføre viktige samferdselsprosjekt – som E6 Ranheim-Åsen, som de sier de vil stanse.

- Så det er symboleffekten du frykter?

- Nei. Dette er realiteter. Selv om dette ikke vedtas lokalt, vil Opoku jobbe med det formål å få lagt ned kanskje det viktigste næringslivet vi har her i regionen – innen olje og fiskeri. Vi vet jo også at dette handler om å lobbyjobbing i Oslo for å sikre gode rammebetingelser. Og senest ble det opprettet et petroleumspolitisk utvalg mellom trønderfylkene og flere kommuner, hvor Ottervik er vår representant. Det blir et underlig scenario når ordføreren ikke kan dra, og må sende varaordføreren, fremholder Frp-representanten.

- Er det noen grunn til at Opoku skulle være farligere enn det SVs Knut Fagerbakke har vært?

- Det er et godt spørsmål. Men ja. Jeg frykter henne mer. De Grønne har vært tydeligst av alle på at man ønsker oljenæringen til livs. Og jeg har heller ikke hørt SV snakke om å stanse veiprosjekter. Angrepene på oljenæringen er også mye sterkere nå enn sist valgkamp.

- Du mener Ottervik må avklare dette. Men så lenge dette ikke er spørsmål som behandles i bystyret – hva er det du ønsker fra henne?

- Ap må være tydelig på om de ønsker en varaordfører som vil jobbe mot det som i dag er blant Trondheim og Trøndelags store fortrinn.

De Grønnes Hilde Opoku avviser at hun og partiet fronter en politikk som fører til nedleggelse av viktig trøndersk næringsliv.

- Tvert imot. Vi jobber for å sikre omstilling og vekst i trøndersk næringsliv. Vi skal lage forutsigbare rammer for oljeindustrien som gjør at den fases ut i løpet av en tjue årsperiode. Dette vil sikre både norsk økonomi, norske arbeidstakere og ikke minst føre til at unge studenter kan velge sine yrkeskarrierer ut ifra realistiske forutsetninger. Dette er like lang tid som det tok å bygge ut folketrygden etter krigen, påpeker Opoku.

Hun avviser at partiet mener at fiskeoppdrettsvirksomhet skal legges ned.

- Vi ønsker å stoppe veksten inntil vi kan håndtere utfordringene med rømning og lakselus. Havnæring er en viktig del av framtidas næringsvirksomhet i Norge. Når det gjelder E6 Ranheim–Åsen, er vi ikke imot at denne skal sikres og forbedres. Men vi er imot at vi skal øke kapasiteten på veien. Samtidig går vi inn for å doble satsingen på kollektivtrafikk, og vi vil ha gods–og næringsaktivitet over på skinner, sier Opoku.

- Hvordan vil du opptre dersom du som varaordfører må møte i petroleumspolitisk utvalg?

- Dersom jeg møter på vegne av det politiske flertallet, vil jeg forholde meg til dette. Politisk vil jeg jobbe for noe annet, sier Opoku og legger til:

- Frp viser dårlig selvtillit på vegne av Trondheim og Trøndelag dersom de tror at en grønn omstilling ikke er mulig.

Ordfører Rita Ottervik sier hun ønsker å være krystallklar på dette feltet.

- Verdiene må skapes før de kan fordeles. Selv om SV har hatt varaordføreren har ikke det stoppet vår innsats for havbruksnæringen og olje- og gassnæringen. Jeg håper Ap får fornyet tillit til å lede næringspolitikken i denne byen, og sikre nye arbeidsplasser.

- Betyr det at De Grønne ikke får gjennomslag for sin næringspolitikk?

- Det stemmer. På dette feltet kan ikke De Grønne få gjennomslag.