Nå koser hun seg med den 15 uker gamle valpen som er av rasen engelsk springer spaniel.

Moren Mynta og pappaen Erik er henholdsvis besøkshund og terapihund. Gemytt er arvelig, så Fado har gode gener, forteller Moser entusiastisk i en epost til Adresseavisen.

Lang radioprat

Ektemann og nobelprisvinner Edvard Moser er aktuell i både svensk og norsk radio denne søndagen. Som eneste nordmann er han gjest i det tradisjonsrike svenske radioprogrammet «Sommar i P1». Programmet sendes også på NRK P2 i en litt forkortet versjon.

Moser-ekteparet legger opp til en litt roligere sommer, uten lange reiser, nå som de har en fersk hund i hus.

– Hvordan oppdrar dere hunden, har dere noe spesiell filosofi?

– Vi har vært på valpekurs, sett på internett og bruker sunn fornuft – masse positiv belønning fungerer utmerket, sier May-Britt Moser.

– Avbrekk fra forskningen

– Edvard sier at det ikke har vært rom for å ha hund med reiseaktiviteten dere har hatt, men har det lenge vært en drøm å ha egen hund?

– Jeg hadde hund da jeg var liten, og jeg har lengtet etter hund siden Bamse døde.

– Dere er eksperter på rotter og mus, men vil dere også bruke Fado på noe slags måte i forskningen?

– Nei, Fado er heller et avbrekk fra forskningen.

Oppkalt etter portugisisk blues

– Er det noe spesiell grunn til navnevalget, Fado?

– Fado er jo navnet på en musikkgren i Portugal – de sier at det er Portugals bluesmusikk. Jeg elsker musikk, og det vemodige og intense som noe av Fado-musikken representerer går rett til hjertet mitt. Det passer jo godt på en hund jeg har lengtet slik etter, sier May-Britt Moser, som i mai fikk muligheten til å introdusere en av sine musikalske favoritter, Jan Garbarek, foran en fullsatt sal i Clarion-hotellet på Brattøra.

Edvard Moser er eneste norske gjest i sommerens runde av det tradisjonsrike svenske radioprogrammet «Sommar i P1» som sendes søndag 5. juli. Store deler av sendingen kan også høres på norsk radio, i NRK P2. Foto: Richard Sagen