Det sier førstekandidat i Sør-Trøndelag Roald Arentz. Da rundt halvparten av stemmene var talt opp klokken 22.30 mandag, lå partiet an til å få 2,6 prosent av stemmene, og inn én representant fra Oslo på tinget. Det er beste resultat noensinne for Rødt og forløperen Rød Valgallianse. Partiet gjorde sitt beste valg under kommunevalget i 2015. Da fikk partiet 2,5 prosent av stemmene.

Følg hele opptellingen for stortingsvalget her

50 nye medlemmer

Før valglokalene stengte, var Arentz sikker på at partiet minst kom til å få tre prosent på landsbasis, men håpet å nå den magiske sperregrensen på fire prosent.

–Jeg er fornøyd med eget resultat, men bekymret med tanke på fire nye år med blått styre. Nå håper vi på at KrF og Venstre ender under sperregrensa, sa han før Adresseavisen gikk i trykken i går kveld.

–Vi har fått 50 nye medlemmer i Trondheim i løpet av valgkampen, sier han.

- Det er fantastisk.

Arentz mener partiet representerer noe som er mer populært enn de selv har trodd.

Sjekk hvem som er inne på Stortinget fra Trøndelag her

Derfor stemmer folk Rødt

–Vi gjør det godt på grunn av kampen vår mot velferdsprofitører, vi er konsekvente mot krig, og mot EØS-avtalen. Dessuten har vi en god klimapolitikk, og en kapitalismekritikk, sier andrekandidaten. Han fronter partiet på valgdagen mens førstekandidat Ragna Vorkinnslien er bortreist.

–Folk er lei av at forskjellene øker og av en regjering som snakker om skattelette som ingen merker noe av. Og folk er lei av en inhuman politikk og ikke minst retorikk i innvandringsspørsmål, sier Arentz. Rødt samlet seg mandag kveld på en svart pub med lite mat og mer drikke.