5. februar ble Gullgalleriet i Munkegata i Trondheim utsatt for en maskert raner som holdt frem en pistol mot de ansatte som var til stede. Raneren fikk med seg smykker til en verdi av flere hundre tusen kroner.

- Det pågår fremdeles etterforskning i saken. Vi følger opp spor og lukker dem etter hvert som vi ser at de ikke gir oss noe, forklarer etterforskningsleder Arve Vagnild ved Sentrum politistasjon tirsdag formiddag.

Han erkjenner at politiet ikke har noen konkrete spor å gå etter for øyeblikket.

- Det var ingen som meldte seg etter at vi ba om dashcamvideoer. Det kan hende teknologien er for ny, og at det er få som har det, sier han.

Svein Rune Torsteinson er en av eierne av Gullgalleriet i Munkegata. Han ble truet med pistol av en raner på verkstedet.

- Nåla i høystakken

Det er samlet inn store mengder med overvåkningsvideo, men fremdeles har ikke dette gitt noen konkrete spor.

- Det er ingen observasjoner av gjerningsmannen og hvor han tok veien, sier Vagnild.

- Det er litt som nåla i høystakken, sier han.

Politiet jobber også med DNA-spor og elektroniske spor, men spesielt sistnevnte er tidkrevende.

- Vi holder alle muligheter åpne. Vi skal blant annet ha en ny samtale med innehaver i dag, sier Vagnild tirsdag formiddag.

Vitner kan komme i ettertid

Det populære tv-programmet, «Åsted Norge» på TV 2, skal også komme til Trondheim i løpet av dagen.

- Vi håper at et slikt innslag kan hjelpe. Vi vet fra tidligere saker at vitner kan melde seg ganske lang tid etter selve gjerningen, sier han.

Trolig vil «Åsted Norge» også lage en fantomtegning av raneren basert på informasjon fra de tre vitnene som var til stede under ranet. Vagnild håper at også dette kan bidra til å løse saken.

Signalementet på mannen er følgende: Cirka 180 cm høy. Han var kledd i mørk jakke, hadde lue og skjerf, mørkeblå boblejakke og grå joggebukse med logo/merke på låret. Mannen var lys i huden og snakket gebrokkent engelsk.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter