Tydal åpnet 43 kilometer skuterløyper for rekreasjonskjøring 25. mars i år. Dette er de første løypene i Sør-Trøndelag som gir hvem som helst lov til å kjøre snøskuter dersom de har betalt løypeavgift og ellers følger regelverket for å kjøre skuter. Neste vinter kommer enda flere løyper i området rundt  kommunesenteret Ås.

- Mer turisme og flere folk som kommer til bygda for å spise og overnatte, er intensjonen, sa ordfører Ole Bjarne Østby (Sp) til Adresseavisen før påske.

Fem på fjellet om de nye skuterløypene:

Hytteeier Hans Anton Ratvik (62), Trondheim:

– Jeg synes det er greit at de kjører inn til hyttene, for transport. Men fornøyelseskjøring innover fjellet, det synes jeg ikke så mye om. Det er noe eget med roen, dyrene og fuglene - og å ha tankene i fred. Men det er mye bedre nå enn da skuteren kom på 60-tallet. Da var det bråk over alt. Det er litt mer organisert nå.

John Eivind Wiig.

Hytteeier John Eivind Wiig (66), Trondheim:

– Det må være bare positivt. Det trekker turister hit i stedet for at svenskene får dem. Så lenge de følger de oppsatte løypene og holder seg til lover og regler er det helt i orden. Men vi har ingen planer om å kjøpe skuter selv, vi holder oss til langrenn.

Hytteeier Mette Nonstad (56), Åsen:

– Vi har skuterleden rett ved siden av hytta vår. Men det er ikke noe problem. De aller fleste kjører fint. Og så er det litt underholdning også, vi er ikke bedre enn det. Vi hiver oss på vinduene og ser. Det kunne vært verre. Og du må få med at i år er det kjørt skuterspor inn til Nedalshytta. Det er veldig fint for oss som går på ski.

Tor Ole Rønning Foto: Rune Petter Ness, Adresseavisen

Grunneier og bonde Tor Ole Rønning (49) og stesønnen Soma Matsuo (14), Tydal:

– Jeg er positiv. Løypa går meget nære oss. Det virker som det går veldig fint. Jeg har hatt skuter lenge, og har hatt transport for hyttefolk i mange år. Men etter at de nye løypene kom blir det nok også flere fritidsturer på meg.

Rita Kirkhus.

Hytteturist Rita Kirkhus (31), Stjørdal:

– Jeg har ikke satt meg så veldig inn i det. Det er vel både fordeler og ulemper, men jeg har ikke noe i mot skutertrafikken. Det går helt fint. Selv går jeg litt på langrennski, jeg har ingen planer om å anskaffe skuter.