58 år gamle Brit Synnøve Solem bor sammen med sine tre schæferhunder, Dexter, Hailey og Hero, i Lensvika. Mandag morgen mellom 06.00 og 06.30 ble hun vekket av at Dexter bjeffet som en gal.

- Han bruker kun å bjeffe når han hører uvante lyder eller vil på do. Jeg sto opp og slapp ut den ene hunden, og da la jeg merke til at ytterdøra var ulåst. Det var merkelig, fordi jeg låser den alltid, sier hun til Adresseavisen.

Brøt seg inn

Hun oppdaget at døra var brutt opp og at bilnøklene som lå på kommoden i gangen var borte.

- Jeg gikk inn på stua og så i ene vinduet at det sto en mørkeblå stasjonsvogn nedenfor gårdstunet mitt. Så tok jeg en titt ut det andre vinduet, og da så jeg en person som skrapte is fra frontruta på min egen Honda CRV, forteller Solem videre.

Da personene på utsiden ble oppmerksom på at de var oppdaget, kjørte de begge vekk i full fart – i hver sin bil.

- Jeg vet ikke helt hva jeg tenkte da, jeg var i sjokk over at noe sånt kunne skje langt oppi skogen hvor jeg bor. Jeg ringte politiet og sa hva som hadde skjedd, sier hun.

Gråt etter tyveriet

Politiet meldte bilen stjålet umiddelbart, og Solem forklarte at hun trodde bilen enten var på vei mot Fosen eller Orkanger.

- Jeg bor alene og jeg er helt avhengig av bil. Jeg måtte derfor felle noen tårer etter tyveriet, sier hun.

Solem bruker bilen til å komme seg rundt, blant annet i forbindelse med trening og utstilling av hundene sine.

Politiet dukket opp, sikret spor og tok et avhør av bileieren. Solem måtte også melde tyveriet til forsikringsselskapet.

- Jeg føler meg veldig utrygg etter dette. Det er helt utrolig at det kunne skje. At folk kunne ta seg så langt oppi bygda for å stjele en bil, er for meg ganske uforståelig, men det er kanskje sånn de gjør det, sier hun.

Smalt inn i lyktestolpe

Noen timer etter at bilen hennes ble meldt stjålet, kom det en ny beskjed fra politiet. Bilen hennes hadde vært involvert i en hendelse i Skaun.

- Jeg fikk vite at den ikke var kjørbar, og at den ble tauet til Trondheim, forteller hun.

Operasjonsleder Øystein Sagen i Trøndelag politidistrikt bekrefter at en stjålet bil var involvert i en utforkjøring på påkjøringsrampa til E39 i Børsa i Skaun kommune. Utforkjøringen skjedde like før klokka 12.00 mandag formiddag.

- Bilen kjørte på en lyktestolpe som ble knekt, sier han.

Mistenker ruskjøring og tyveriraid

Politiet har pågrepet to personer, en kvinne og en mann i 20-årene, som befant seg i bilen da ulykken inntraff.

- Dette er kjenninger av oss, og sjåføren kjørte også i ruset tilstand. Det skal ikke være snakk om personskade, men materielle skader på kjøretøyet, sier Sagen.

Bilen måtte hentes av bergingsbil etter utforkjøringen.

Husker du denne? Lars fikk igjen sin røde sportsbil etter tyveri

Lensmann Tor Kristian Haugan ved Orkdal og Agdenes lensmannskontor forteller at de har en mistanke om at de to pågrepne personene har vært involvert i flere hendelser.

- Det er også funnet en stjålet bil i Lensvika, som ble stjålet dagen i forveien i Trondheim. Det er også meldt om innbrudd i en bomkasse i Lensvika, et innbrudd i Joker-butikk i Agdenes og et innbruddsforsøk i Coop Marked Mølnbukt. Vi ser alt dette i sammenheng, sier Haugan.

Han forteller at de fikk melding klokka 06.22 mandag morgen fra en fortvilet bileier i Lensvika.

- En kvinne fortalte at hun våknet av at hunden hennes bjeffet, og hun så at noen satte seg inn i bilen hennes og kjørte vekk, sier han.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

foto
Tauet bort: Den stjålne bilen fikk såpass store skader at den måtte taues vekk. Foto: VEGARD EGGEN