Det var i februar Idrettsskolen fikk godkjenning av Kunnskapsdepartementet til å starte en privat, kristen ungdomsskole i Trondheim. Like etter varslet Pukstad Juliussen at de ønsket å komme i gang allerede i høst.

- Det blir en hektisk måned fremover, men vi mener dette skal gå, uttalte han til Adresseavisen.

En drøy måned senere var han enda mer optimistisk. Da hadde de undertegnet en avtale med Ranheim idrettslag om å leie klubbhuset til skolelokaler. Samtidig hadde et 20-talls elever meldt sin interesse.

- Nå er det 100 prosent sikkert at vi starter opp til høsten, uttalte han.

Men etter et siste informasjonsmøte i midten av juni, viste det seg at elevtallet var for beskjedent.

- Vi fikk på plass både lokaler og lærere, men vi fikk ikke nok elever til å få til et godt skolemiljø. Intensjonen var å starte opp med 25 elever, og vi kunne nok startet med 15–20 elever. Men vi hadde bare 10-12, sier Pukstad Juliussen.

Nye eiere

Selskapet Akademiet Utdanning Norge som driver en rekke videregående og privatistskoler i Norge, kom i juni inn på eiersiden av Idrettsskolen, og i samråd med dem besluttet Pukstad Juliussen å utsette skolestarten.

- Vi har tre år på oss til å komme i gang. Når vi nå får med Akademiet på laget, så blir vi styrket, og får bedre muligheter til å markedsføre oss. Nå er målet å starte opp neste høst, sier Pukstad Juliussen. Planen er fortsatt å etablere seg i Ranheimsområdet.

Han synes ikke det er tungt å måtte gi opp planene om å komme i gang i høst.

- Nei, personlig så er jeg litt lettet. Det har vært et forferdelig til jobbpress i to-tre måneder inntil vi tok denne avgjørelsen. Nå legger vi dette på is, og får god tid til å planlegge oppstart, sier Pukstad Juliussen.

Nei fra kommunen

Utdanningsdirektoratet sa nei til etableringen av privatskolen, blant annet med utgangspunkt i at formannskapet ikke ønsket en ny privatskole. Begrunnelsen var at det ikke var behov for en ny, kristen ungdomsskole i Trondheim. Avgjørelsen ble klaget inn til Kunnskapsdepartementet, som la direktoratets avgjørelse til side og ga skolen tillatelse til å starte en skole med

- Når det ikke er nok søkere i år, er ikke det et signal om at det ikke er behov for en ny privatskole i Trondheim?

- Vi har snakket mye med Nidaros idrettsungdomsskole, og de sliter ikke med å få elever. Men det å velge skole er et alvorlig valg, og det skal litt til for å hoppe på en ny skole som ingen har gått på før. Vi merket også at det var litt motbør mot privatskole på Ranheim, fordi dette er et område hvor Arbeiderpartiet står veldig sterkt, sier Pukstad Juliussen.

- Var det for optimistisk å tro at en kunne etablere en ny ungdomsskole på noen måneder?

- Nå i ettertid kan jeg si det. Men du må ha troen, hvis ikke kan du heller ikke overbevise andre. Men her ble det nok litt for kort tid, samtidig som vi var et for lite team. Med nye eiere, står vi sterkere, sier Pukstad Juliussen.