Fosterhjemsforeningen har over tid vært bekymret for det de mener er et altfor dårlig kontrollsystem med fosterhjemmene. Aks sier at blant medlemmene i eget styre, er det bare én person som sier at tilsynsordningen fungerer for deres del.

- Vi er jo opptatt av dette først og fremst på grunn av barna. I dag er det mange som har en «papirtilsynsfører», som aldri vil kunne avdekke alvorlige forhold som overgrep. Det er det andre som gjør, barnehage, skole og andre, sier styrelederen.

Hun synes 52 dommer i slike saker er overraskende mye.

- Det er viktig å få på plass en tilsynsordning som fungerer for å sikre barnas rettssikkerhet. Å være tilsynsfører i dag er dårlig betalt og nederst på stigen av det som er prioritert. Men det er også viktig med tanke sikkerheten for fosterhjemmet. Dette er jo ofte svært skadde og sårbare barn. Det er viktig for fosterforeldrene å vite at man gjorde det man kunne.

Les mer i dagens papirutgave av Adresseavisen. Kjøp den elektronisk her.

- Det er viktig å få på plass en tilsynsordning som fungerer for å sikre barnas rettssikkerhet, sier Torunn Hauen Aks, styreleder i Norsk Fosterhjemsforening. Foto: Norsk Fosterhjemsforening
Foto: Norsk Fosterhjemsforening