I Marit Sveaas Internasjonale bridgeturnering vant far og sønn Tor og Fredrik Helness foran et polsk og et dansk par. Hyggelig sett med trønderske øyne var at Kjell Ove Helmersen (Heimdal BK) kom på en sterk 6.plass i de 160 par store feltet sammen Nils Otto Eliassen (Kongvinger BK). Dette spillet er fra den turneringen.

Meldingsforløpene ble forskjellige alt etter system og spillernes vurderinger, men de fleste havnet i slem, enkelte i storeslem! Kunne du tenkt deg å spille 7 spar? Det er ingen dårlig kontrakt.

Hvis en ser bort fra 5-1 sits i spar er det mange muligheter for tretten stikk. En er at ruteren kan trumfes god, en annen som kan forsøkes senere er at kløveren gir uttelling. Dessuten er det skvissjanser. 7 spar er bedre enn 7 grand som noen forsøkte seg på da i trumfkontrakt kan ruteren forsøkes godspilt ved å trumfe en ruter. Storeslem er vel kanskje litt i tøffeste laget uansett, og de optimistiske ble hardt straffet:

Spørsmålet er hvor mye man skal satse i sånne spill. De færreste har system til å finne ut alt, og begge vet underveis i meldingsforløpet at det skal lite til for at det er tretten enkle stikk. Men de som var i storeslem hadde ingen sjanse til å vinne den siden sparfargen satt så skjevt. Forskjellen på bet i storeslem og vunnet lilleslem ga en brutal forskjell i score.

Her kan du lese mer om bridge.