Inne i den store, lyse aulaen på Ole Vig Videregående tester NRK og Adresseavisen lyd og lys, og i korridoren bak står ungdomspolitikerne tett i tett med valgbrosjyrer og løfter.

SE HVA SOM BLE SAGT UNDER UNGDOMSDEBATTEN DIREKTE HER.

Foran Venstres stand står Camilla Westvik og forklarer Anette Gullikstad (16) og Sara Fagerli (16) fra Stjørdal hva Venstre vil gjøre med skolen.

- Det er veldig mange engasjerte folk her. Ungdommen er mer engasjert enn de vil innrømme. Det er litt synd at ikke flere bruker engasjementet mer enn de gjør – for eksempel kan de melde seg inn i et parti og bidra politisk. Det er en del som har sterke meninger, men som kanskje synes det er vanskelig å stå for dem. Det er derfor viktig at alt dette engasjementet også gir seg uttrykk politisk, sier Westvik, men understreker at man ikke trenger å melde seg inn i et parti med en gang.

- Artig og annerledes

Både Gullikstad og Fagerli er opptatt av skole og synes det er interessant å høre hva Venstre mener.

- Det er viktig med gode lærere og et godt miljø, så jeg vil vite hvordan Venstre vil sørge for dette. Jeg tror det er viktig at de har god utdanning, det vil gi større kvalitet i skolen, tror Gullikstad, som tror hun heller mot borgerlig side.

Fagerli gleder seg til folkemøtet og synes det oftere kan arrangeres slike møter på skolen.

- Det er en artig og annerledes måte å lære på, fastslår Sara Fagerli.

Midt blant ungdommen finner vi også Stjørdals-ordfører Ivar Vigdenes.

- Nå har jeg vervet en hel rad til Senterpartiet, stråler han.