Den ødelagte pumpeledningen ved Stavne bru i Nidelva har pumpet ut kloakk og sanitærartikler i flere dager. Nå melder Trondheim Bydrift at de skal legge en ny ledning fremfor å gjøre en kostbar reparasjon av den gamle.

- Avløpsrøret ble lagt her på 70-tallet, og det er duktilt støpejernsrør. Tiden og leirbunn har ført til korrosjonshull, skriver bydrift i en pressemelding.

Tusenvis av liter hver dag

Den store pumpeledningen lekker kloakk fra Lerkendal avløpssone, hvor det bor om lag 9000. Ifølge bydrift pumpes det tusenvis av liter med kloakk gjennom ledningen hver dag.

- Slike rør ligger mange steder i det omfattende rørsystemet i byen. Kommunen jobber hele tiden med å skifte ut gamle rør, men dette er kostbart, tidkrevende og omfattende, fortsetter bydrift.

Da dykkere skulle undersøke ledningen, så de at den ligger under et halvannet meter lag med pukk og grus. Dermed måtte neste dykk utsettes til tidlig i neste uke.

- Det er krevende å jobbe med slikt reparasjonsarbeid under vann, og vi har nå valgt å bore og legge ny pumpeledning.

- Vil ta to uker

Arbeidet starter i løpet av torsdagen. Driftsleder Albert Rødal ved avdeling for vann og avløp i Trondheim bydrift har tidligere sagt at et slikt arbeid er tidkrevende.

- Å legge ny ledning vil ta to uker. Akkurat nå sjekker vi tilgjengeligheten om vi må bestille et nytt rør, slik at vi ikke mister tid på det. Det vil koste noen kroner, for vi må ordne en liten demnning, så det blir ingen billig operasjon, sa Rødal på mandag.