Under åpningen av Ap's fylkesårsmøtet på Hell lørdag morgen lanserte Mevassvik en satsing på å lytte mer til grasrota.

Allerede i januar skrev Adresseavisen at Trøndelag Ap vil starte dette reformarbeidet med å skape en distriktspolitikk versjon 2.0. Nå er dette konkretisert, og Trøndelag Ap setter i gang det de beskriver som «et omfattende prosjekt» for å bli mer inkluderende og lyttende.

Les også: - Nå står kampen om Ap's sjel

foto
Vil høre grasrota: Trond Giske og Anne Marit Mevassvik. Foto: christine schefte

Ta hele landet i bruk

- Vi mener vi må fornye hvordan vi gir medlemmer og andre mulighet til å være aktive og diskutere med hverandre. Hvordan kan vi ta hele Norge i bruk? Hvordan utvikle demokratiet så folk flest blir hørt? Hvordan skape forsterket tillit til et gjenkjennelig parti?

Mevassvik er opptatt av at det hele skal skje «nedenfra og opp».

- Vi vil i langt større grad involvere bredere og nå ut til grupper som ikke nødvendigvis er politisk interesserte. Målet er å være nyskapende, artig, folkelig og trivelig, sier Mevassvik.

Les også: Kamp om både sjel og makt i Arbeiderpartiet

- Positivt

Det er partisekretær Kjersti Stenseng som representerer Ap-ledelsen under fylkesårsmøtet.

- Jeg synes det er positivt at Trøndelag tar dette initiativet. Vi trenger at fylkespartiene og medlemmene våre bidrar til politikkutvikling og mer grasrotaktivitet for utnytte den store kraften som ligger i vår brede bevegelse.

Hun sier dette om at Trond Giske skal lede arbeidet:

- Trond er stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet, han innehar topplassen i det tidligere Sør-Trøndelag, og det er helt naturlig at han bidrar i det viktige arbeidet som står foran oss, sier Stenseng.

Mistet kamerat i ledelsen

Da Stenseng talte under åpningen av møtet lørdag, la hun også til dette:

- Jeg vet, Trond, at du er veldig engasjert i dette. Vi trenger erfaringen din og klokskapen din. Det gleder en partisekretærs hjerte at Trøndelag går i bresjen her, sa Stenseng.

I innledningen til talen, sa hun:

- Jeg har mistet en veldig god kollega og partikamerat i partiledelsen. Men det viktige er, du er fortsatt min gode partikamerat og partikollega, sa Stenseng.

- Og jeg er veldig glad for at ikke minst du skal være sentral i det arbeidet som skal diskuteres her, sa Stenseng.

Les også: Trondheim Ap med nytt forslag om sextrakassering