- Vi er landets største fylkeslag. Det er helt naturlig at partilederen deltar på møte i representantskapet vårt når han har mulighet, sier Anne Marit Mevassvik, leder i Trøndelag Ap.

Det har blåst kraftig det siste halvåret, og mange i Trøndelag har vært misfornøyde med hvordan Ap-ledelsen har håndtert sakene rundt Trond Giske. Den tidligere nestlederen gikk av etter en rekke varslingssaker mot seg. Da partiledelsen kom med sine konklusjoner, sa fylkesordfører Tore O. Sandvik (Ap) blant annet følgende:

- Det er rystende om det stemmer at Støre har konkludert uten å vente på Trond Giskes tilsvar, skrev fylkesordføreren i en sms til Adresseavisen.

Også fylkesleder Mevassvik gjorde det da klart at hun mente «det beste» hadde vært å vente med konklusjonene til Giske var friskmeldt.

Les mer: Konfliktene river Arbeiderpartiet i stykker

Tajik også

Nå forteller Mevassvik at Støres Trøndelag-besøk blant annet handler om Aps vårkampanje i fylket.

- Vi er midt inne i en vårkampanje. Der vi skal ha aktiviteter i alle kommunene. Jonas’ besøk handler blant annet om dette, sier Mevassvik.

Kampanjen er allerede i gang i Trondheim, mens partiets politikere skal i gang med aktiviteter i en rekke andre kommuner fremover. Blant annet skap Aps nestleder Hadia Tajik besøke et arrangement i Orkland i løpet av de neste ukene.

Les også: – Jeg vil anta at Tore O. merker presset han også, nå

Stor uklarhet

Samtidig er det for tiden stor uklarhet rundt en rekke trønderske Ap-politikere. Trondheim-ordfører Rita Ottervik har ikke svart på om hun tar gjenvalg eller ei. Samtidig har flere sentrale Ap-politikere i byen gjort det klart at de gir seg, blant annet tidligere gruppeleder Geir Waage, kommunalråd Marek Jasinski og tidligere fylkesleder Rune Olsø.

Også fylkesordføreren holder det fremdeles åpent om han tar gjenvalg eller ikke. Leder av komiteen, Eva Kristin Hansen, skal snekre sammen en liste. Det er allerede klart at to meget sentrale Ap-topper fra nordfylket, Mevassvik og May Britt Lagesen, har sagt nei til gjenvalg. Men Adresseavisen erfarer at det jobbes hardt i kulissene for å få Lagesen til å ombestemme seg.

Møte i komiteen

Mandag 18. juni skal nominasjonskomiteen møtes.

- Jeg har bedt om å få et svar fra han, sier Eva Kristin Hansen om Sandviks manglende svar.

- Hvor innstendig har du bedt?

- Jeg har informert om at vi har et møte mandag. Jeg sier ikke noe mer enn det, sier Hansen.

Sandvik sier torsdag dette om saken:

- Jeg har ingen kommentar til det. Jeg forholder meg ikke til et slikt møte, sier Sandvik til Adresseavisen.

- Når skal du svare?

- Det vet jeg ikke, sier Sandvik.

Da Adresseavisen snakket med Eva Kristin Hansen for to uker siden, regnet hun med en avklaring rundt 5.–6. juni. Men dagene går, og Sandvik er like taus.

Les også: Kilder: Tore O. Sandvik jobber for å få Ap-topp til å ombestemme seg

- Ingen kommentar

Mevassvik svarer slik rundt utskifting blant sentrale representanter i Trøndelag:

- Min erfaring fra fylkespolitikken er at det skjer stor utskifting ved hvert valg. Det er helt vanlig, sier Mevassvik.

- Hva betyr det for dere at det ikke foreligger noen avklaring rundt Tore O. Sandviks fremtid i politikken?

- Det har jeg egentlig ingen kommentar til. Når det gjelder nominasjonsarbeidet må du heller spørre nominasjonskomiteen om dette. Men jeg har flere ganger tidligere sagt at Tore O. Sandvik er fylkesordføreren vår, og det bør han fortsette å være, sier Mevassvik til Adresseavisen.

Les også: Kvinnelige Ap-topper snur ikke ryggen til Giske

Les også: - Sandvik: Giske er demonisert