I april 2006 begynte snøballen å rulle da Skatteetaten i Nord-Trøndelag undersøkte Scren Communications regnskaper.

Svein Kvarving (bildet), markedsdirektøren (43) og salgsdirektøren (49) i reklameselskapet ble siktet i saken for blant annet økonomisk utroskap, korrupsjon og skatteunndragelser.

Markedsdirektøren (43) og salgsdirektøren (49) tilsto. De ble i fjor dømt til henholdsvis fem måneders fengsel og inndraging av 360 000 kroner, og fengsel i to år og å betale en million kroner i erstatning til Screen Communications.

Mandag falt dommen i saken mot Svein Kvarving. Han er dømt til tre år og seks måneders fengsel. To år av straffen er ubetinget fengsel som må sones.

Kvarving anket dommen på stedet over straffeutmålingen og bevisvurderingen i tiltalepunktet om at han skal ha bestukket en rekke personer for å oppnå kontrakter.

I tillegg har Screen-gründeren inngått forlik med selskapet og de nye eierne om å betale 875000 kroner i erstatning til dem. Det er i dag ikke drift i selskapet opplyser daglig leder.

I kjølvannet av etterforskningen av selskapet er det dukket opp en mengde andre saker. Blant annet er 32 saker under etterforskning og 11 personer dømt for å ha mottatt bestikkelser fra Screen.