Christine ble fascinert av verdensrommet da hun skrev en oppgave om svarte hull i åttende klasse.

I fjor høst kom hun over tv-serien «Cosmos: A Spacetime Odyssey» med den amerikanske fysikeren og vitenskapsformidleren Neil DeGrasse Tyson.

- Han er kjempeflink og forklarer alt så enkelt. Jeg ble inspirert til å lære mer, sier Christine.

Ung forfatter

Faren hennes, Lasse Amundsen, er forsker i Statoil. Sammen med professor Martin Landrø ved NTNU holder han på å lage en lærebok i geofysikk. De to lot like godt Christine skrive kapittelet som handler om verdensrommet.

- Jeg fikk litt hjelp da. Pappa er ganske interessert i temaet, forklarer hun.

- Hvorfor er temaet så interessant?

- Det er veldig spennende med de store sammenhengene. Du får et nytt perspektiv. Mennesket lever i et digert univers og vi har eksistert i så fryktelig kort tid. Det er utrolig at vi finnes. Vi må utnytte den lille tiden vi har. Jeg synes det er utrolig trist at vi som har vært her så kort står i fare for å utrydde oss selv, sier Christine, som akkurat er ferdig med første året ved Thora Storm videregående skole.

Hennes tv-helt Neil DeGrasse Tyson fikk denne uka Stephen Hawkings pris for forskningsformidling og kommer til Trondheim for å lede samtalen mellom de tre månevandrerne Buzz Aldrin, Charlie Duke og Harrison Schmitt under Starmus-festivalen. Christine skulle gjerne vært der, men prioriterer å besøke farfar i Nord-Norge.