Det er ikke den store gløden for å gå sammen i en ny og større kommune med Rennebu verken fra Midtre Gauldal eller Oppdals side.

- Vi er lunkne begge to. Jeg forstår Rennebus tanker, men det blir for omfangsrikt. Vi trenger ikke konstruere inn Finnmark-avstander i framtidas kommuner her i Trøndelag. Det er langt fra Storlidalen i Oppdal til Singsås i Midtre Gauldal, medgir ordfører Sivert Moen i Midtre Gauldal etter mandagens sonderingsmøte mellom de tre kommunene.

Flere sonderinger

Midtre Gauldal gjør flere avklaringer de kommende dagene: 13. april møter kommunen Melhus og Skaun til drøftingssamtaler. Deretter vil Midtre Gauldal treffe Holtålen den 14. april - før nøkkelpersoner i kommunen møtes for å trekke sammen trådene den 20. april. Den 25. vil kommunereformen bli behandlet i kommunestyret i Midtre Gauldal, men alt tyder på at kommunen orienterer seg mot Trondheim.

- Det er også flere som ønsker å lage en intensjonsavtale mellom Rennebu og Holtålen, men det er altfor tidlig å si hvordan dette går, sier senterpartisten Moen, som er lite entusiastisk for reformen.

- Jeg har inntrykk av at nå er målet å kjøre i hop noen kommuner, så får det bli som det vil. Dessverre.

- Rennebu må ta et valg

Ordfører i Oppdal, Kirsti Welander, synes det var godt å avklare tre-kommunerstanken til Rennebu.

- Det er veldig tydelig at tre kommunerssamarbeidet ikke vil skje. Midtre Gauldal er tydelig på at de ikke vil gå sammen med Oppdal. Og vi er klare på at Midtre Gauldal ikke er en god partner for oss. Nå er det nødvendig at Rennebu tar et valg, sier Welander.

Rennebu har formannskapsmøte tirsdag der de ikke usannsynlig vil velge å lage både en intensjonsavtale med Oppdal og en med Midtre Gauldal.

- Jeg hadde ønsket at de bare ville velge oss, men jeg kan forstå også om de går for to parallelle løp, sier Welander.

Oppdal er klar på at de ønsker å få til en intensjonsavtale med Rennebu før 12. mai.

- Vi må ha en tydelig intensjonsavtale som begge kan ta stilling til i juni. Vi ønsker å få dette klart innen midten av mai, slik at innbyggerne kan gjøre seg kjent med avtalen før kommunestyrene må ta endelig beslutning i juni.

- Sunndal-Oppdal kom dårlig ut

Flere både i Oppdal og Sunndal krever nå at de to kommunene bør sette seg sammen for å se om de får til en avtale. Noen synes at Sunndal burde hatt Oppdal som eget alternativ når de går til folkeavstemning 25. april med to valgmuligheter: Ja eller nei til kommunesammenslåing med Nesset.

- Både Rennebu og Sunndal har vært godt utredet fra vår side. Utredningene fastslo at Oppdal-Rennebu er det beste alternativet for Oppdal - og for Sunndal er Sunndal-Nesset det beste alternativet. Vi må huske på at Sunndal-Oppdal kom dårlig ut i utredningene. Derfor er det ikke tatt nærmere initiativ til noen samtaler mellom de to kommunene, og forslagene om at sunndalingene også burde ha Oppdal som alternativ under folkeavstemningen om noen uker, er direkte uansvarlig. Det ligger tross alt grundig utredningsarbeid bak alt dette, og det må folk ha respekt for, sier Welander.