Fotballtreneren fra en kommune i Trøndelag ble pågrepet torsdag i forrige uke, og deretter varetektsfengslet i to uker på fredag.

Mannen er siktet for å ha brutt straffelovens paragraf 305, som omhandler å forlede barn under 16 år til å utvise seksuelt krenkende adferd. Det er to fornærmede gutter i saken. «Det har fremkommet opplysninger om at han skal ha forledet disse til å sende seg nakenbilder», gikk det frem av fredagens fengslingskjennelse. Dommeren skrev også at trønderen ble kjent med de to fornærmede guttene i saken gjennom sin rolle som fotballtrener.

Informerte foreldre og ansatte

Ifølge rettsdokumentet har siktede selv opplyst å ha hatt trenerverv i flere idrettslag i kommunen hvor han bor. Han står også som trener for flere guttefotballag. Mannen er ansatt i en kommune i Trøndelag, og jobber til daglig med barn.

Politiet etterforsker saken videre, og sendte onsdag ut et brev til foreldrene til de barna han kan ha hatt kontakt med gjennom sin jobb i kommunen. Brevet ble formidlet av arbeidsgiveren til mannen.

- Jeg informerte alle ansatte om saken på mandag, foreldrene fikk beskjed på tirsdag, og de har kommet med saklig og grei tilbakemelding på dette. Onsdag videreformidlet jeg informasjonen fra politiet, sier mannens overordnede i kommunen til Adresseavisen.

I brevet til foreldrene, som Adresseavisen kjenner innholdet i, opplyser politiet at de er kjent med at barn har hatt kontakt med den siktede mannen «utover det som er vanlig i den rollen han har hatt i forhold til dem». Politiet har imidlertid ingen informasjon om at mannen har hatt noen slik kontakt med barn i forbindelse med arbeidsforholdet sitt, ifølge brevet.

Vil ha info om «grenseoverskridende» kontakt

Politiet ber likevel foreldrene om å sjekke ungenes mobiltelefoner «for å se om det har vært noen uvanlig kontakt der» - dette for å avklare om de har informasjon av betydning. De ber også de foresatte om å varsle om barnas kontakt med mannen har vært «grenseoverskridende eller straffbar».

I brevet oppfordres i tillegg foreldrene om å snakke med barna sine på en nøktern måte om kontakten med den siktede mannen.

- Vi har tatt kontakt med arbeidsgiveren til siktede, for å få dem til å formidle et brev. Formålet er å få informasjon som kan belyse saken. Utover det vil vi ikke kommentere dette foreløpig, sier politioverbetjent Kjersti Lysholm ved Trøndelag politidistrikt.

Politiet har også kontakt med idrettslag mannen har vært trener i, og det er også skrevet et brev til foreldre der - som politiet vil ha formidlet, opplyser Lysholm.

- Kameratslig forhold

Etterforskningen av fotballtreneren startet etter at han ble anmeldt av foreldre, opplyste politioverbetjenten i forrige uke.

Ifølge fengslingskjennelsen fra fredag, har den siktede bekreftet deler av det som er skrevet i anmeldelsen mot ham, samt det som kom frem i avhør med en av guttene.

Advokat Arve Opdahl, som forsvarer den siktede treneren, opplyste til Adresseavisen før helga at mannen så langt ikke har erkjent å ha gjort noe straffbart.

- Hvordan forklarer han det som skal ha skjedd?

- Han har sagt at han har hatt et kameratslig forhold til de han har vært trener for, og at det kanskje har blitt oppfattet som noe for personlig, svarte advokaten.

Siktelsen mot mannen er ikke endret siden fengslingsmøtet.

Betenkningstid: Advokat Arve Opdahl forsvarer den siktede fotballtreneren. Klienten tok betenkningstid etter at fengslingskjennelsen var avsagt på fredag. Foto: jens petter søraa