Overgrepet skal ha skjedd i et bolighus i Trøndelag på mandag ifølge politiadvokat Trude Skogen i Trøndelag politidistrikt. Mannen i 30-årene fra Innherred og den mindreårige gutten skal ikke ha kjent hverandre før de kom i kontakt på internett. Mannen ble pågrepet i sin egen bolig etter at pårørende til den mindreårige gutten tok kontakt med politiet.

- Han har erkjent straffskyld for noen av forholdene i siktelsen, men ikke alle. Saken er fremdeles under etterforskning, sier Skogen til Adresseavisen.

- Fare for bevisforspillelse

Torsdag ble mannen varetektsfengslet i to uker i Inntrøndelag tingrett. Den første uka er med brev- og besøkskontroll.

Han er siktet for voldtekt av barn under 14, fremstilling av seksuelle overgrep mot barn eller fremstilling som seksualiserer barn og seksuell omgang med barn mellom 14 og 16 år. De to første forholdene har mannen erkjent straffskyld for. I retten ble det blant annet lagt frem skjermdumper av elektronisk kommunikasjon mellom siktede og fornærmede.

- Vi ønsket å fremstille siktede for varetektsfengsling fordi det er fare for at bevis blir ødelagt, sier Skogen.

LES DEBATT: Det er lett å hate barnelokkere, men borgervern blir aldri greit

- Frykter flere offer

Under pågripelsen ble det også gjort en ransakelse av boligen til mannen, og det ble blant annet beslaglagt pc, nettbrett og mobil.

- Vi har grunn til å tro at det er flere offer, og det baserer vi på funn i materialet som er beslaglagt. Vi jobber med å identifisere personer på biler som er funnet på siktedes mobiltelefon, sier Skogen.

I etterkant av overgrepet skal mannen også ha sendt en melding hvor han forsøker å true fornærmede til taushet.

- Han kommer med utsagn hvor han truer med konsekvenser dersom fornærmede forteller om dette til noen andre, forteller Skogen.

Hun opplyser at mannen ikke er kjent for tilsvarende straffbare forhold.

- Angrer voldsomt

Advokat Rolf Christensen er forsvarer til den siktede mannen.

- Han erkjenner straffskyld for overgrepet mot en mindreårig gutt. Han har også oppbevart et bilde som politiet mener viser et mindre barn som befinner seg i en seksualisert setting, forklarer Christensen.

foto
Advokat Rolf Christensen forteller at klienten, en mann i 30-årene, tar pågripelsen tungt. - Han angrer på det han har gjort, sier forsvareren.

Han erkjenner ikke straffskyld for seksuell omgang med barn mellom 14 og 16 år, og forsvareren sier at mannen har bistått politiet.

- Han har oppgitt navn på personer som var på bildene på mobiltelefonen. Dette er personer som etter siktedes oppfatning skal være godt over 16 år, forklarer han.

Klienten bestrider at det har skjedd lignende straffbare forhold mot andre mindreårige.

- Min klient tar dette tungt, og han angrer voldsomt på det som er gjort, sier han.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.