Støle har blitt administrerende direktør i Norce, Norwegian Research Centre AS.

- Elisabeth Maråk Støle har trådt ut av styret på grunn av endret jobbsituasjon, hun ble i vår administrerende direktør i Norce. Morten Henriksen måtte også tre ut av styret på grunn av endringer i jobbsituasjon, skriver Ane Flo, konstituert kommunikasjonsdirektør i Siva – Selskapet for industrivekst SF i en e-post.

Adresseavisen har det siste halve året skrevet en rekke artikler i kjølvannet av at Espen Susegg trakk seg som direktør for Siva i januar. I mai konkluderte et advokatfirma med at Susegg brøt statsforetakets etiske retningslinjer, og trolig statsforetaksloven.

Les også: Under Susegg ble Haugans Utstillingsplassen viktigste samarbeidspartner

Jobb i Norce

Støle går altså til Norce, som består av flere forskningsinstitutt, blant annet Christian Michelsen Research (CMR), Agderforskning og Teknova.

- Det var planlagt at jeg skulle avslutte i sommer på grunn av ny og omfattende jobb jeg påbegynte i slutten av februar. Dette ble avklart med departementet tidlig i vinter, da jeg orienterte dem om dette. Det samme gjelder andre styreverv, der jeg orienterte samtidig, som også er avsluttet, skriver Støle i en sms til Adresseavisen.

Hun sier dette har vært kjent både hos Sivas ansatte og egne kolleger siden i vinter/vår.

- Har din avgang noen sammenheng med sakene rundt Susegg?

- På ingen måte, skriver Støle.

- Hvorfor lar den nye jobben seg ikke kombinere med styreledervervet?

- I samråd med mitt styre vil det være et par svært intensive år med å fusjonere fem-seks selskaper, med nærmere 1000 ansatte, beliggende i ulike deler av landet. I dette selskapet har vi også flere datterselskaper som skal følges opp på en god og profesjonell måte. Samlet sett må dette viktige fusjonsarbeidet i denne perioden være øverste prioritet for en toppleder i det nye selskapet. Derfor har jeg i vår gått ut av alle styreverv, skriver Støle.

Les også: Siva-sjefen sluttet - fikk 1,9 mill og leasingbil til 15 000 kroner måneden

Narvesen overtar

Nestleder Sverre Narvesen fungerer som styrets leder fra 22. juni og «inntil videre», heter det i protokollen fra foretaksmøtet. Narvesen har sittet som nestleder siden 2016. Han var tidligere leder i Sintef Raufoss Manufacturing, samtidig som han ledet industriklyngen NCE Raufoss.

- Han er en av dem som har vært med lengst som klyngeleder og industriutvikler i Norge, og er derfor godt skodd til å lede styrearbeidet i Siva framover, sier Stein Terje Dahl, konstituert adm.dir. i Siva i en pressemelding.

Dahl ble konstituert som administrerende direktør i slutten av januar, etter at Susegg gikk av tidligere samme måned. Styret har påbegynt arbeidet med å rekruttere ny toppsjef.

- Vi er i god rute, og vil ha en ny adm. dir. på plass rundt første oktober, sier fungerende styreleder Sverre Narvesen.

Susegg har tilbakevist mye av kritikken som kom i rapporten fra advokatfirmaet WR:

- Jeg vil avvise på det sterkeste at jeg er generelt inhabil etter Sivas egenpålagte retningslinjer. WRs rapport har ikke påvist konkrete eksempler på at relasjonen har vært avgjørende for konkrete avgjørelser. Konklusjonen om mulig brudd på statsforetaksloven avviser jeg som feil lovforståelse, har Susegg sagt om dette.

Siva ble etablert i 1968 og holder til på Brattøra i Trondheim. Det er statens virkemiddel for tilretteleggende eierskap og utvikling av bedrifter i hele landet, med et særlig ansvar for å fremme vekstkraften i distriktene.

Les også: Siva-styret mottok varsler fra 13 personer rett før jul