Kombinasjonen høytrykk i øst og lavtrykk i sør ser ut til å holde nedbøren unna landsdelen helt fram til slutten av januar, eller så lenge prognosene rekker.

Det finnes amerikanske prognoser med snø i, men de er så usikre og ligger så langt fram i tid at de egner seg dårlig å bygge noen snøoptimisme på.

Enkelte snøbyger på kysten

Den eneste delen av Trøndelag som kan få litt snø er kysten. Der kan det komme enkelte snøbyger, men det er bare snakk om små mengder.

Kulden kulminerer lørdag

Varslene for Trøndelag for de neste dagene viser at kulden ser ut til å kulminere lørdag. De neste nettene kan det bli 16-17 minusgrader i lavlandet og under - 30 grader i indre strøk.

Fra søndag stiger temperaturen, men det vil for det meste holde seg under null grader store deler av døgnet i hele neste uke og over neste helg.

Bli oppdatert på de siste værnyhetene: Gjør som 16 200  andre - følg VærAdressa på Facebook

Solrikt vær resten av uka

Den riktig gode værnyheten er det blir masse solrikt vær i 15 dagersperioden. Dette gjelder særlig resten av inneværende uke, men også de fem siste dagene av langtidsvarselet blir det mye pent vær.

15 dagersvarselet

Her er varselet for de neste 15 dagene (prognosene fra og med 13. januar er usikre):

Onsdag 6. januar: Østlig eller sørøstlig bris,  frisk bris utsette stader. På kysten sør for Trondheimsfjorden utrygt for enkelte snøbyger, ellers pent vær. I områder uten snø, er det lokalt stor gress- og lyngbrannfare til det kommer nedbør av betydning. - 13 til - 4 grader.

Torsdag 7. januar: Østlig bris, liten kuling utsatte steder. Lettskyet, oppholdsvær. I områder uten snø, er det lokalt stor gress- og lyngbrannfare til det kommer nedbør av betydning. Kaldere, særlig om nattten. - 17 til- 5 grader.

Fredag 8. januar: Østlig bris. Stort sett pent vær. I områder uten snø, er det lokalt stor gress- og lyngbrannfare til det kommer nedbør av betydning.Litt stigende temperatur om natten, lavere dagtemperatur. - 16 til - 8 grader.

Lørdag 9. januar: Østlig bris, periodevis kuling utsatte steder. Oppholdsvær.  I områder uten snø, er det lokalt stor gress- og lyngbrannfare til det kommer nedbør av betydning. Stigende temperatur.  - 11 til - 4 grader.

Søndag 10. januar: Østlig bris, periodevis kuling utsatte steder. Oppholdsvær. I områder uten snø, er det lokalt stor gress- og lyngbrannfare til det kommer nedbør av betydning.  Litt stigende temperatur om natten, uendret dagtemperatur.  - 9 til - 4 grader.

Mandag 11. januar: Sørøstlig bris. Skyet. Mildere. - 5 til + 1 grad.

Tirsdag  12. januar: Østlig bris. Skyet. - 7 til - 1 grad.

Onsdag 13. januar: Sørlig vind. Skyet. - 6 til - 1 grad.

Torsdag 14. januar: Sør-sørvestlig vind. Delvis skyet oppholdsvær. Perioder med sol.  - 8 til - 2 grader.

Fredag 15. januar: Sør-sørøstlig vind. Skyet. Mildere, særlig om natten. - 4 til 0 grader.

Lørdag 16. januar: For det meste pent vær. - 8 til 0 grader.

Søndag 17. januar: Delvis skyet oppholdsvær. Perioder med sol.  Uendret temperatur om natten, litt lavere dagtemperatur. - 8 til - 2 grader.

Mandag 18. januar: Pent vær. Uendret temperatur. - 8 til - 2 grader.

Tirsdag 19. januar: For det meste pent vær. Uendret temperatur. - 8 til - 2 grader.

Onsdag 20. januar: Delvis skyet oppholdsvær. Perioder med sol. - 6 til - 1 grad.

(Prognosene viser laveste og høyeste temperatur gjennom døgnet)

Kilde: yr.no, Storm og Accu Weather