Det sier politioverbetjent Svein Erik Halvorsen ved Gauldal politistasjonsdistrikt om hendelsen i Gaula fredag formiddag.

Politiet fikk melding fra et øyenvitne klokken 11.21 denne formiddagen om at en laksefisker hadde falt i Gaula i Støren. Mannen fra Sverige ble fløyet til St. Olavs hospital med luftambulanse etter å ha blitt reddet opp av elva, men døde natt til lørdag på sykehuset.

La på svøm etter fiskeren

Halvorsen opplyser at den svenske mannen i 60-årene drev laksefiske ved Moe-valdet på Støren sammen med tre andre svensker, to dansker samt én nordmann da han havnet i elva.

- Den første som oppdaget dette, var en av de andre fiskerne som var der. Han sto på andre siden av elva da han hørte hans rop om hjelp.

Vitnet gjorde da anrop og en fisker lenger ned hørte dette.

- Denne fiskeren trodde først at det var noen som hadde fått fisk, men så deretter mannen komme flytende nedover, sier politioverbetjenten.

Vitnet var ikledd vadere og forsøkte å komme seg ut til fiskekameraten for å redde ham, men uten å lykkes.

- Alle de resterende som sto og fisket på valdet forsøkte også å fange ham opp. En la til og med på svøm, men på grunn av strømmen ble han sliten før han kom seg ut til ham, og måtte berge seg selv. Det ble gjort en voldsom innsats av alle de seks fiskerne. Alle gjorde sitt ytterste. Med risiko for seg selv strakk de strikken så langt de kunne for å redde mannen, sier Halvorsen.

Drev én kilometer nedover elva

Adresseavisen har tidligere skrevet at en kvinne som sto ved E6-brua på Støren agerte lynraskt da hun oppdaget fiskeren i elva ved Frøsethølen. Hun hoppet ut i elva og fikk tak svensken som ble dratt inn på øra i elva.

- En ungdom var i hælene på henne. De to gjorde det riktige. De fanget ham opp og gikk i gang med hjerte- og lungeredning. All honnør til dem, sier Halvorsen.

Han regner med at laksefiskeren drev én kilometer nedover elva før han ble reddet i land på øra. Det var også der luftambulansen landet like etterpå.

Fiskeren som senere omkom hadde på seg vadere som rakk ham til livet. Han var ikke ikledd redningsvest, opplyser politioverbetjenten.

Svenskens fiskekamerater og de to som reddet ham opp var veldig preget i etterkant av opplevelsen. Det ble derfor iverksatt en samling med debrifing fredag. Der var også kommunens kriseteam til stede.

Det er besluttet av fiskeren skal obduseres for å avklare dødsårsaken.

Også tidligere i sommer havnet en mann i Gaula - cirka én kilometer sør for Rognes i Midtre Gauldal. Den danske mannen i 70-årene omkom også. Trolig var imidlertid sykdom årsaken til at han falt i elva, opplyste politiet i etterkant.

Den svenske laksefiskeren ble fløyet til St. Olavs hospital med luftambulanse etter å ha havnet i Gaula.