23 år gamle Dawit Habte Haile fra Eritrea ble funnet død i sjøen i Bugen ved Kyrksæterøra lørdag 20. januar. Da hadde han vært savnet i nøyaktig én måned.

Mandag morgen fikk Hemne videregående skole den triste beskjeden fra politiet. Obduksjonsrapporten bekreftet at det var Haile som var omkommet.

- Det kom ikke som noen overraskelse, vi hadde forventet at bekreftelsen skulle si at det var vår elev som var omkommet, sier rektor Ole Ledahl ved Hemne videregående skole til Adresseavisen.

LES MER: Politiet ba folk om å sjekke hager og lagringsområder

- Trist beskjed

Haile var elev ved utdanningsprogrammet for helse og oppvekstfag ved Hemne videregående skole.

- Det er en trist beskjed å få. Vi hadde ønsket at det skulle få en lykkelig slutt og at Dawit skulle komme til rette i god behold. Dessverre skjedde ikke det, sier rektoren.

Det avholdes minnestund i skolens kantine for alle elever og ansatte tirsdag 30. januar klokka 14.30.

- Jeg er lettet over at det ble en avslutning på saken. Det har vært en belastning for familie, slekt, venner, lærere og medelever, sier han.

23-åringen fra Eritrea var elev ved Hemne videregående skole og hadde Frøya som hjemkommune.

LES MER OM LETEAKSJONEN: Helikopter ble satt inn i søket

- Alle kjenner alle

Selv om Ledahl ikke kjente Haile personlig, hadde han et veldig godt inntrykk av eleven.

- Det var alltid hyggelig å møte ham. Han var alltid høflig og blid. Han får de aller beste skussmål fra medelever, lærere og fra Hemne helsesenter hvor han hadde praksis i november i fjor, sier Ledahl.

Han vil bli dypt savnet i både klassen og på skolen.

- Han var flink i norsk og bisto blant annet sin medelever med minoritetsbakgrunn i skolesammenheng, forteller Ledahl.

Hemne videregående skole har 174 elever og er en relativ liten skole.

- Alle kjenner alle på en såpass liten skole. Vi blir tettere på hverandre og dette har preget mange ved skolen. Det har vært en tung tid for mange, sier Ledahl.

Det er ingenting som tyder på at det har skjedd noe kriminelt viser den midlertidige obduksjonsrapporten, ifølge politiet.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.