Han er eldste sønn av den legendariske fotballspilleren, som gikk bort like før årsskiftet.

Kultur-, idrett- og friluftslivkomiteen har etter forslag fra komitemedlem Kjetil Utne (H) enstemmig vedtatt at Peder Østlunds vei skal skifte navn til Odd Iversens vei. Rådmannen overlot det til komiteen å finne egnet sted. Den delen av Gildheimsveien som starter fra Brøsetveien, skal endre navn til Peder Østlunds vei.

Bystyret ba allerede på nyåret om at en vei, plass eller park kan kalles opp etter Odd Iversen (1945 – 2014). Politikerne henstilte til alle, som «Ivers» betydde noe for, om å komme med forslag. Samtidig oppfordret Adresseavisen alle leserne til å komme med innspill til hvordan han burde hedres. Forslagene har strømmet på.

Gjorde mye for fotballen

- Pappa har gjort mye for fotballen, og det setter tydeligvis mange stor pris på. Det er derfor flott at kommunen døper om en vei som går rett forbi Brakka og Lerkendal stadion, sier Tor Odd Iversen.

Odd vokste opp i Rosenborggata på Møllenberg og gikk på Bispehaugen skole. Han tilbrakte mye av fritiden på Buranbanen, og om vinteren foregikk mye av skileken i Småbergan. Etter at han kom tilbake fra Gjøvik, bodde han det meste av tiden på Risvollan.

Tor Odd forteller at familien ble spurt av kommunen om hvor de mente faren burde få en vei eller gate oppkalt etter seg. Familien foreslo Lerkendal, Møllenberg/Rosenborg eller Buran.

Kommunen falt ned på Peder Østlunds vei, som går fra Klæbuveien til S.P. Andersens vei. Det er ennå ikke bestemt når navneskiftet vil finne sted.

Verdensmester på skøyter

Peder Østlund (1872 – 1939) regnes som en pioner i norsk skøytesport og var Norges første verdensmester i sporten (1898 og 1899). Veien ved Lerkendal ble i 1940 oppkalt etter Østlund året etter at han gikk bort. Dagens plassering av navnet gir ikke noen assosiasjon til skøytesporten, som er det Peder Østlund helst forbindes med. I dag har Brakka til RBK, en kommunal verkstedbygning og to fotballbaner adresse til Peder Østlunds vei.

Gildheimsveien ved Leangen er stengt omtrent på midten. Det er den sørlige delen av veien som nå skal hete Peder Østlunds vei. I nærheten ligger Leangen arena med sine anlegg for skøytesport.

Odd Iversen var toppscorer i fire sesonger i norsk eliteserie. Fortsatt står rekorden på 30 scoringer i én sesong fra 1968. Totalt scoret han 158 mål i eliteserien, og ligger med det på fjerde plass på listen over mestscorende i norsk fotball. «Ivers» spilte 45 landskamper og scoret 19 mål på landslaget.

Hedrer «Ivers»: Peder Østlunds vei går forbi Lerkendal stadion. Nå døpes veien om til Odd Iversens vei. Foto: Frank Lervik
Gateendring: Peder Østlunds vei, snart Odd Iversens vei, går like forbi Scandic Lerkendal. Foto: Frank Lervik
Navnebytte: Peder Østlunds vei, som går mellom Klæbuveien og S.P. Andersens vei, døpes om til Odd Iversens vei. Foto: Frank Lervik