Kaféleder i SIT, Snorre Simonsen, tror maten kan avgjøre studiefremtiden.

–I verste fall kan det, over tid, resultere i at studentene ikke klarer å fullføre studiet, sier kafélederen. SIT har ansatt kokker med kunnskap.

–Vårt tilbud skal gjøre studentene mette og fornøyde. Det skal være tilpasset ulike behov, situasjoner og utvikles i dialog med studentene. Vi skal strebe etter å lage næringsrik hverdagsmat som fremmer næring, er laget fra bunnen av og med gode råvarer, sier han.

– Hvis man har ambisjoner om å gjøre det bra, og tenker gjennom hva man vil med studiet, så er det greit at kostholdet er på plass. Hvis ikke går det ut over energi og «guts» for å gjøre arbeidet, sier Bård Kulseng, overlege og professor ved St. Olavs Hospital.

Dårlige levevaner kan føre til at kroppen tåler presset dårligere. Godt kosthold og trening forbygger kronisk trøtt- og slitenhet.

–Blir du blir sliten, får du ikke gjort det du egentlig hadde tenkt til. Dette kan utvikle seg i en depressiv retning. Man kan og utvikle overvekt i løpet av studietiden, noe som alltid er lettere å forebygge enn å reparere. Grunnlaget i livet blir dårligere og det kan bli hardt å komme ut av den rytmen. Du har ansvar for ernæring og egen kropp, sier Kulseng.