– Det er mye bra som skjer her i Trondheim. Det er et godt samarbeidsmiljø oss studioene imellom. Vil man noe nok får man det til å skje, man må ikke til Oslo. Et godt eksempel er jo Stargate som nå lager låter for verdenskjente artister.

Busch startet Lydsporet studio, som han nå driver sammen med kameraten Terje Tosbakken, hjemme i sin egen leilighet.

– Å ta imot kunder i stuen gikk greit til å begynne med. Men etter hvert som de ble flere skjønte jeg at jeg måtte skille mellom jobb og privatliv. Det var ikke bare enkelt å kombinere rollene som småbarnsfar og bedriftseier i en og samme leilighet.

De nye lokalene til studioet fant Busch i Fjordgata. Det var bare et stort rom, og han måtte derfor bygge studioet selv.

– Jeg hadde satt meg som mål å bygge studioet på to uker. Det var vel ambisiøst, og jeg brukte vel drøye tre måneder før det sto klart til bruk.

Hvordan begynte du med musikk?

– Det hele startet med at jeg begynte å spille fiolin som fireåring. Deretter var jeg innom korps og så plukket jeg opp gitaren i ungdomsårene. Musikken var livet, det var det jeg brant for.

Før Busch fikk penger til å starte et eget studio tok han de jobbene han fant.

– Det ble en del strøjobber, men mange små jobber ble til slutt en inntekt jeg kunne leve av.

Forrige ukes byborger: Så et gult skinn - ble hattemaker

Jobber med ungdom

I tillegg til å jobbe i studioet er Busch også å finne på Kultursenteret ISAK, et samlingssted for ungdom som ønsker å utøve, produsere eller oppleve kultur.

– ISAK er en hobby for meg. Å jobbe med unge mennesker er givende. Ikke bare får jeg lære bort det jeg kan, men ofte lærer også jeg noe nytt. En til to ganger i uken er jeg der for å lære de som vil om studioproduksjon, låtskriving og musikk.

I fjor ga Busch ut låten «Take Five» som blant annet ble spilt på NRK P1. I de kommende månedene har han planlagt utgivelse av flere låter, men ikke noe helt album som mange artister ofte gjør.

– Jeg liker at hver låt får leve sitt liv. Vi har så mange muligheter til å gi ut musikk i dag, det er ikke nødvendig å gi ut det tradisjonelle albumet. Det kommer flere låter fra meg i tiden fremover, men ikke noe helt album.

Har du noen mål?

– Jeg har mange mål, og delmål. Hvis jeg skal trekke frem noe må det vel være at studioet skal fortsette å utvikle seg, at vi kan ta imot artister og jobbe med disse. Men det viktigste av alt er å ha det gøy hver dag.

Mye fritid?

– Nei, jeg er selverklært arbeidsnarkoman. Det er sjeldent det blir for mye jobb. Om det i noen tilfeller blir det, er det ikke noe problem å be noen av de andre studioene i byen om hjelp.

Realiserte kafédrømmen

Gjør neglesuksess med Instagram

Endre (35) vet hvilket sjekketriks som stort sett funker