Angelvik har vært statssekretær for fiskeriminister Sandberg siden 2016. De siste ukene har vært mildt sagt uoversiktlige, og mandag fikk han ny sjef: Harald Tom Nesvik.

Også i privatlivet til Angelvik har det vært nyheter den siste tiden: Han har funnet kjærligheten i eget departement, som han selv kunngjorde på Facebook i sommer. «I havet finnes det mange vakre individ. Jeg fant mitt på land, men du og du så fin ho e», skrev han om statssekretær Veronica Isabel Pedersen (27).

Les også: Bahareh Letnes: Det at jeg blir kalt spion, er ren rasisme

- En god venn

Angelvik vil ikke si så mye rundt hva han tenker om Sandbergs exit:

- Men jeg har hatt et tett forhold til Per gjennom mange år i partiet. Han har lært meg utrolig mye, og jeg har sett opp til han – og ser opp til han. Han vil alltid være en god venn av meg. Så får vi bare ta til etterretning hva som har skjedd, og se hva fremtiden bringer, sier han.

- Jeg kan være enig med dem som sier at han hadde fortjent en mer verdig avgang. Men det blir på en måte å være etterpåklok, og det er den dummeste klokskapen, det sier Per også. Nå skjedde dette, og vi har vært gjennom en veldig spesiell prosess. Den fikk den utgangen den fikk, og nå får vi bare brette opp ermene. Jeg ser frem til å jobbe med Harald Tom, sier Angelvik.

Valgforsker: – Sandbergs avgang uheldig for Frp

En må gå

Mange hadde trodd at statsminister Erna Solberg (H) ville benytte statsråd-exiten som anledning til også å gjøre rokeringer eller endringer på statssekretærnivå. Men det skjedde ikke:

- Jeg fortsetter der jeg var, inntil videre. Så er jo situasjonen min kjent (med ny kjæreste, journ.anm.), og vi har fått beskjed om at vi må bytte departement, eller at det blir noen endringer. Når det skjer, er opp til statsministeren. Inntil videre er vi der vi er, sier Angelvik.

Han sier han ikke vet hvorfor det ikke kom endringer allerede nå.

- Det er en vurdering statsministeren tar, vi er prisgitt å vente på det. Det er fantastisk å få lov til å ha denne jobben, og dersom de vil ha meg med videre, gjør jeg en jobb der de vil ha meg. Jeg skal gjøre en like god jobb uansett hvor jeg er, sier han.

Statssekretær Roy Angelvik (Frp), politisk rådgiver Britt Dalsbotten og statssekretær Veronica Pedersen (Frp) følger med når nysjefen, Harald Tom Nesvik, blir intervjuet.

Frp i Trøndelag: Ga beskjed om at grasrota hadde fått nok

Ny trønder?

Hvis Harald Tom Nesvik skal lete etter en ny statssekretær, kan en annen trønder, Ole Berget, være aktuell.

- Han kan så klart bli statssekretær, men det vet jeg ingen ting om og har ingen formening om, sier Angelvik.

Ole Berget fra Vanvikan har vært fylkespolitiker og hatt en rekke sentrale roller i Frp, sist statssekretær for Siv Jensen i Finansdepartementet for fire år siden. Berget skriver i en melding til Adresseavisen at han ikke er aktuell som statssekretær.

Om det nye kjæresteforholdet sier Angelvik at det ikke er så mye å fortelle:

- Vi har blitt kjærester og trives godt med det, smiler Angelvik.

Denne uka har han fullt program på Arendalsuka, der han må steppe inn for fiskeriministeren på en rekke programposter.

NHO-regiondirektør og tidligere Frp-statsråd Tord Lien og Roy Angelvik sammen under Arendalsuka.

Les også: Intervju med Ada Arnstad (Sp)