Skriver du elendig.net inn i adressefeltet på nettleseren din, kommer du til Telenor. Årsaken er at en drammenser ikke liker selskapet noe særlig, skriver IT-avisen.

Lettt å gjøre

Å gjøre dette er ikke særlig krevende. Du lager en instrukt om at når noen kaller opp en URL så skal de istedet bli sendt til en annen side - i dette tilfellet til telebedriften Telenor.

Vanligvis blir slik henvisning sett på som en hyggelig tjeneste.

Ifølge IT-avisen står en drammenser, Morten Vestskog, bak registreringen av elendig.net. Domenet ble registret 14.desember i fjor.

Protestaksjon

Til IT-avisen sier Vestskog følgende om det han selv velger å kalle en privat protestaksjon.

- Du kan godt si at jeg ikke er noen stor fan av Telenor. De er for store og tar for mye penger av folk i forhold til det de leverer

Ny logo for å bedre rykte?

Nyheten kommer samme dag som Adresseavisen skriver om Telenors millionsatsing på ny logo.

Men spørsmålet er om et logoskifte er nok for å tekkes kundene. Telenor er stadig i mediene etter å ha fått klager på kundebehandling ellet maktmisbruk overfor konkurrenter. Det svake omdømmet går frem av flere målinger.

- Vi fikser ikke på en omdømmemåling med ny grafisk profil, sier konsernsjef Jon Fredrik Baksaas.

Telenor sier skiftet av logo skal markere et nytt startpunkt internt.

- Det er ikke bare den grafiske profilen. Det er egentlig det indre liv som nå får et nytt virkemiddel å samle seg om. Dette er for å utvikle den langsiktige bedriftskulturen, sier Baksaas.

Foto: Kristoffer Nyblin Kaspersen