Det hevder regionleder Roar Melum i Lastebileier- Forbundet. Han synes bomveihavariet er sterkt beklagelig.

– Trafikksikkerheten og namdalsregionen er begge store tapere, sier Melum.

Prioritert transportakse

Han fremholder at Norges Lastebileier-Forbund og Veiforum Trøndelag har engasjert seg betydelig i planarbeidet for ny fylkesvei 17 gjennom flere år. Fra transportnæringen og næringslivets side er fylkesvei 17 ansett som en prioritert transportakse som har stor betydning for de ytre og midtre delene av Namdalen.

Melum sier at namdalsregionen er en bastion for transportlogistikk. Fylkesvei 17 binder Namdalen til Innherred og er viktig for flere næringer. Både skogbruksnæringen, landbruksnæringen og ikke minst havbruksnæringen har store transportbehov på denne veistrekningen.

– I planprosessen har vi vært tydeligere på at vi har ønsket en helhetlig utbygging og løsninger som gjør at vi fikk en ren transportkorridor utenom tettstedene, opplyser Melum.

Slik skulle det ikke gå. Mandag ble prosjektet skrinlagt fordi kommunene langs strekningen ikke ble enige om prioriteringer og betalingsmodell.

Les også:  Bom stopp for ny vei

– For konfliktfylt

Utbedringen av fylkesvei 17 har en historie tilbake til 2006. Arbeidet med planlegging og finasiering pågikk frem til 2012 da det strandet første gangen av samme årsak som nå.

Melum har merket seg de tiltagende konfliktene. En kostnadskrevende bruløsning over Beitstadsundet i sør økte det økonomiske presset i totalprosjektet slik at det ikke ble plass til en omlegging rundt Namdalseid sentrum. I de siste planene ble det heller ikke tatt høyde for en undergang for gående og syklende. Isteden ble det forslått en løsning med lysregulering.

– Det er viktig med gode transportårer for å møte fremtidens utfordringer, men dette prosjektet ble for konfliktfylt, sier Roar Melum.