Sist uken informerte hun Høyres fylkestingsgruppe om at hun har takket ja til jobben og med det vil gi seg som politiker på fulltid. Isteden fortsette som vanlig fylkestingsrepresentant ut perioden.

- Jeg gleder meg veldig til å starte i ny jobb. Meråker er en spennende kommune med stort potensial, sier Aarbergsbotten til Adresseavisen.

Starter i april

Hun undertegnet kontrakten sist fredag og starter etter planen i stillingen 1. april. Aarbergsbotten sier hun allerede før det vil være på plass i Meråker for å bli kjent med kommunen. Høyre-politikeren forteller at hun er blitt tatt godt imot i fjellkommunen.

- Jeg har et stort samfunnsengasjement og har lett etter en jobb der jeg kunne kombinere dette med de erfaringene og den kunnskapen jeg har, både fra tidligere jobb og fra arbeidet som politiker på tre ulike nivåer. Jeg tror dette er midt i blinken, sier Aarbergsbotten, som også har tatt utdanning som bedriftsøkonom ved siden av politiker-jobben.

Hun har særlig gjort seg bemerket som samferdselspolitiker og som ivrig forkjemper for Ørland flystasjon i mange sammenhenger. Tidligere var hun bosatt på Fosen, men bor nå i Stjørdal og planlegger å pendle derfra til jobben i Meråker.

- Hvilke muligheter ser du for å bidra til å utvikle Meråker videre?

- Det finnes et stort potensial. Det er en kommune med fantastiske naturområder. Den ligger bare en times kjøring fra Trondheim og den store befolkningen der. Jeg tenker at det går an å gjøre mye for å reklamere for mulighetene som finnes i Meråker i byen. Ut over det er det for tidlig å si så mye om det. Spør meg isteden om fem måneder, sier Aarbergsbotten.

Ble vraket som nestleder

Aarbergsbotten kom voldsomt i søkelyset i fjor høst etter en opprivende konflikt internt i Høyre. En enstemmig valgkomité i Høyre innstilte henne som nestleder i partiets nye felles fylkestingsgruppe i september. Men et stort flertall valgte i stedet Henrik Kierulf. Til Adresseavisen fortalte Aarbergsbotten i ettertid at hun var sjokkert.

- Det skjedde noe jeg aldri hadde trodd skulle skje i det partiet jeg representerer. En håndfull personer setter nominasjonskomiteen og det velgerne ønsker til side. Jeg har ikke hørt om lignende før. I politikken er det velgerne og partiet som setter sammen laget. Den respekten for de demokratiske prinsippene, ble ikke fulgt, sa hun til avisen.

Aarbergsbotten fikk også sterk større fra Marvin Wieseth Les hele Marvin Wiseths sterke reaksjon her.

Helt siden den gang har Aarbergsbotten tydelig signalisert at hun ønsket seg bort fra politikken og lette aktivt etter ny jobb. Overfor Adresseavisen peker hun nå på at det aldri har vært et mål å være politiker for alltid. Og at det kan være sunt med endringer som dette.

Flere forandringer.

Avgjørelsen betyr også at Aarbergsbotten går av som nestleder i Hovedutvalg for transport og erstattes av en annen representant fra Høyre. Partiets gruppeleder Pål Sæther Eiden, bekrefter at de jobber med en ny løsning for hvordan ressursen som hittil er brukt til å lønne Aarbergsbotten nå blir ledig. Han sier det ikke er avklart om det blir en annen person som blir fulltidspolitiker, eller om det splittes opp. Det blir en jobb for fylkesstyret å avgjøre hva som skjer videre. Det vil trolig ikke være klart før påske.

- Vi mister en politiker med mye erfaring. Men hun har vært tydelig på at hun ønsker seg ut av politikken. Ut fra det jeg har fått høre, så synes jeg det høres ut som en spennende og interessant jobb, sier Eiden.

Han bekrefter at også Guro Angell Gimse har søkt permisjon fra vervet som fylkestingsrepresentant. Hun er stortingsrepresentant nå som Linda Helleland Hofstad er barne- og likestillingsminister.

- Det betyr at vi må inn med et nytt navn i gruppa. Heldigvis har vi gode politikere som står klare. Nå blir det varamann Ole Brønnmo som rykker opp, sier Eiden.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.